Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Regenboogvlag komt terug in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - In veel gemeenten wappert op zondag 11 oktober, nationale Coming-Outdag, de regenboogvlag bij gemeentelijke gebouwen. In Son en Breugel ontbrak al enige jaren deze vlag op deze bewuste dag op het gemeentehuis.

Redacteur: Adrie Neervoort

In 2016 riep oud-wethouder Tom van den Nieuwenhuizen in een open brief de gemeente nog op om de regenboogvlag te hijsen op de nationale Coming-Outdag. ‘Door de regenboogvlag uit te hangen onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met intersekse-conditie) in Nederland’, stond toen in zijn brief te lezen. En zo werd de regenboogvlag in 2016 nog gehesen bij het gemeentehuis van Son en Breugel. Na het vertrek van Van den Nieuwenhuizen in januari 2019 verdween ook de vlag uit Son en Breugel.

Geschikte locatie
Volgens Hans Gaillard had het niet meer hijsen van de vlag niets te maken over hoe er gedacht werd op het gemeentehuis, het was meer een praktisch probleem. Zo staat het gemeentehuis al enige tijd in de steigers door een renovatie en de vlag werd altijd voor het gemeentehuis gehesen. Door de renovatie is dit dus tijdelijk niet mogelijk.

Vanaf dit jaar wappert op 11 oktober de regenboogvlag weer in Son en Breugel. Dit werd unaniem besloten tijdens de raadsvergadering op donderdag 24 september. Waar dit moet gebeuren liet burgemeester Hans Gaillard nog even in het midden, omdat de plek die daar het meest geschikt voor is, voor het gemeentehuis, niet mogelijk is. Dus moet er naar een alternatieve locatie worden gezocht. Of weet u al een goede locatie? Laat het weten aan onze redactie door een mail te sturen naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl.