Afbeelding
Foto:

KBO Breugel én KBO Son kunnen uw stem gebruiken

Algemeen Rabo ClubSupport

Son en Breugel - Sinds de start van deze actie van de Rabobank is KBO Breugel actief geweest om leden te activeren om deel te nemen aan deze actie om zodoende wat financiële middelen te ontvangen. 

Dit om wat extra’s te doen voor onze leden. Tot nu toe zijn deze acties geslaagd. KBO Breugel hoopt dit jaar weer veel leden te motiveren om hun stem uit te brengen. Zij hebben bij de organisatie aangegeven wat ze van plan zijn met het extraatje wat ze mogen ontvangen, namelijk meer gestructureerd aandacht te geven aan alleenstaande leden in deze coronatijd en ook daarna. U kunt stemmen vanaf 5 tot en met 25 oktober. Bestuursleden kunnen u helpen met stemmen indien nodig.

KBO Son
KBO Son is een belangenorganisatie voor senioren en onderdeel van KBO Brabant. Zij vertegenwoordigen ongeveer 240 senioren in de leeftijd van 61 tot 98 jaar. De groep boven de 80 maakt ongeveer de helft van de vereniging uit.

De overheid stimuleert het langer zelfstandig wonen, dat betekent bij een deel van de leden dat vereenzaming op de loer ligt. De contributie wordt zo laag mogelijk gehouden. Van de contributie draagt KBO Son ruim 50% af aan de overkoepelende organisatie.

KBO Son biedt hun leden allerlei activiteiten aan: voorlichting, lezingen, hulp bij belastingaangifte, cliëntondersteuning, ontspanning en enkele keren per jaar een groepsreis. De kosten voor deze activiteiten wil KBO Son zo laag mogelijk houden om zo veel mogelijk leden te bereiken. Doordat ze bij sommige activiteiten een kleine bijdrage moeten vragen van de deelnemers moeten door hen soms moeilijke keuzes worden gemaakt. Dit mede door de bezuinigingen die worden doorgevoerd.

Om bovenstaande redenen neemt KBO Son graag deel aan de RABO-actie om zodoende verruiming van de financiën te verkrijgen zodat ze de bijdrage aan de activiteiten zo laag mogelijk kunnen houden voor hun leden. Wellicht nemen dan nog meer leden deel aan de activiteiten en kunnen ze zo een bijdrage leveren tegen de dreigende eenzaamheid.

Klik hier voor meer informatie over Rabo ClubSupport