Een schoenendoos met cadeautjes hebben deze kinderen bij een eerder actie in ontvangst genomen
Een schoenendoos met cadeautjes hebben deze kinderen bij een eerder actie in ontvangst genomen Foto: Ton Bannink

Schoenendoosactie gaat weer beginnen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Wil jij kinderen in ontwikkelingslanden blij maken? Doe dan mee en maak van een schoenendoos een onvergetelijk cadeau. Stichting GAIN Holland werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Onderwijs op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Daarbij wordt altijd rekening gehouden met gelijke rechten voor jongens en meisjes.

Meedoen met de actie is leuk en simpel. Folders kun je halen bij het parochiecentrum, in de kerk of op school.

Stap 1: De schoenendoos
Kies voor een normaal formaat schoenendoos, zodat alle kinderen ongeveer een even groot cadeau krijgen.

Stap 2: Laat ook de doos eruit zien als een cadeau
Versier de doos, beplak doos én deksel met inpakpapier en bijv. met stickers of een zelfgemaakte tekening. Bedenk of je de schoenendoos wilt vullen voor een jongen of een meisje, knip de goede sticker uit de folder en kruis daarop aan voor welke leeftijdsgroep je schoenendoos bedoeld is.

Stap 3: Vul de doos met allemaal mooie spulletjes
Gebruik daarvoor (zo goed als) nieuwe producten. De kinderen doe je een plezier met dingen die zij goed kunnen gebruiken: schoolspulletjes, zoals schriften, pennen en potloden. Verder verzorgingsproducten zoals, een tandenborstel en tandpasta, zeep, haarspulletjes. Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken, zoals een knuffel, tekenspulletjes zoals potloden, kleurtjes, puntenslijper, popje of autootje.

Stap 4: Afronden
Je doos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost € 5,00 per doos. Dit is voor organisatiekosten, handling en transport. Doe dit bedrag in de envelop die bij de folder zit en plak die dicht. Mocht dit financieel een probleem zijn mag dat geen reden zijn om geen schoendoos te maken. Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen.

Stap 5: Inleveren
De doos en envelop kan ingeleverd worden tot en met zondag 1 november. Het inleveren kan op school, achter in een van de kerken of bij het parochiecentrum in Son, Kerkplein 7, achter de voormalige kerk.

Mocht U geen schoendoos willen of kunnen maken maar draagt U deze actie een warm hart toe, dan kunt U ook een bijdrage afgeven bij het parochiecentrum in Son.