Afbeelding
Foto: ©pixabay

Mondkapje verplicht bij Medisch Centrum De Linden

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt flink toe, ook in Son en Breugel. De huisartsen en doktersassistenten van Medisch Centrum De Linden treffen daarom nieuwe maatregelen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen zij om u en zichzelf te beschermen en te voorkomen dat de reguliere zorg stil komt te liggen.

Redacteur: Emmy Grit

Vanaf woensdag 30 september is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor alle bezoekers van Medisch Centrum De Linden, zowel voor een bezoek aan de huisarts als de apotheek. Dit geldt ook als u geen luchtwegklachten heeft. De medewerkers van MC De Linden dragen een mondkapje wanneer zij geen anderhalve meter afstand tot de patiënt kunnen houden.

Alleen op afspraak
Huisartsassistente Joyce Hummel geeft nog een keer aan dat de huisartsenpraktijk alleen geopend is voor patiënten die een afspraak hebben. Joyce: “Wij vinden het belangrijk dat alle noodzakelijke, maar ook niet-noodzakelijke zorg door blijft gaan en wij proberen daarom zoveel mogelijk klachten telefonisch, via beeldbellen of digitaal af te handelen. Patiënten kunnen alleen telefonisch of via www.mijngezondheid.net contact opnemen met de praktijk. Op deze manier kunnen zij een afspraak maken, medicatie aanvragen en andere vragen stellen. Dit kan niet meer aan de balie.”

Alleen naar de praktijk
Verder vraagt ze met klem om alléén naar de praktijk te komen; indien noodzakelijk mag er één begeleider meekomen. “Deze regels golden de afgelopen maanden al en gelden nu nog steeds. Helaas zien we dat patiënten zich niet altijd meer aan deze afspraken houden. Patiënten mogen ook niet te vroeg naar de praktijk komen; zij kunnen meteen in de wachtkamer plaatsnemen, melden aan de balie is niet nodig. Bij binnenkomst dient iedereen zijn handen te desinfecteren.

Digitaal afspraak maken
Tijdens het maken van een afspraak aan de telefoon zullen de assistentes meer vragen stellen, waardoor de wachttijden kunnen oplopen. Een andere mogelijkheid is om een afspraak te maken of een bericht te sturen via MijnGezondheid.net of via de MedGemak-app. Patiënten krijgen zo snel mogelijk een reactie, vaak dezelfde dag nog.

Coronaklachten
Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een coronatest. Dit kan telefonisch via 0800-1202 of online via www.rijksoverheid.nl/coronatest. Voor vragen over het coronavirus kunt u terecht op www.thuisarts.nl/corona, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/coronavirus.