Logo mooisonenbreugel.nl
Deelnemer Roy    | Fotonummer: 57d775
Deelnemer Roy (Foto: Ingezonden)

De Afvalchallenge helpt je aan een gezonde en sportieve levensstijl

In de Afvalchallenge wordt gezonde voeding gecombineerd met sporten en persoonlijke coaching op maat. In vijf succesvolle edities van de Afvalchallenge heeft Sonsport al ruim 100 mensen geholpen een gezonde, sportieve levensstijl aan te nemen en daarbij flink wat kilo’s kwijt te raken.

Rick Bierens is al vier jaar personal coach bij de Afvalchallenge. “Het is super om de transformatie te zien bij de mensen die eraan meedoen. Vaak zijn dit mensen die altijd voor anderen klaarstaan en zichzelf daarbij wegcijferen. Meestal hebben zij ook een slecht zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Nadat zij 5, 10 of 20 kg kwijt zijn, zie je ze helemaal opbloeien en stralen! Wij geven de tools en adviezen die nodig zijn om op een gezonde manier af te kunnen vallen. We hebben al veel goede resultaten behaald, waarbij mensen gemiddeld tussen de 10 en 15 kg zijn afgevallen, en sommige zelfs nog meer.”

Vanaf oktober zal de Afvalchallenge individueel afsluitbaar zijn en drie maanden duren in plaats van starten in januari met een groep voor gedurende 6 maanden. Om het groepsverband erin te houden wordt er een groep aangemaakt waarin deelnemers toch met elkaar kunnen praten, steun zoeken, sportdates plannen, enz.

Deelnemer Roy

“Ik vond de Afvalchallenge een mooie gelegenheid om het sporten te combineren met het aanbrengen van een goede structuur in mijn eetpatroon. In eerste instantie zag ik het afvallen meer als een bijzaak. Het mooie van dit programma is dat je dit volgt met een groep mensen met allemaal dezelfde uitgangspunten. Helaas zijn door het coronavirus de groepsactiviteiten niet doorgegaan en heeft iedereen afzonderlijk gewerkt aan z’n eigen programma en doelen. Door minimaal drie keer per week te sporten en het dieet te volgen van Body Support vlogen de kilo’s ervan af. Vooral de eGym was voor mij een uitkomst. Twee rondjes met de eGym duurt ongeveer een halfuurtje; dat maakt het voor mij makkelijk en laagdrempelig om na het werk eventjes te gaan sporten. Daarnaast ga ik regelmatig mountainbiken en of gewoon fietsen, waardoor ik de drie sportmomenten per week eenvoudig haal. Na vijf maanden had ik een gewicht van ongeveer 90 kg. Dat was het moment om met de personal coach een doel te formuleren, namelijk toewerken naar een gezonde BMI van onder de 25. Uiteindelijk ben ik ruim 30 kg afgevallen en zit mijn BMI weer in de gezonde zone!”, aldus Roy.

Emmy Grit
Meer berichten