Afbeelding
Foto: Ingezonden

Informatieavond Zorg en ondersteuning

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Voor ouders is het dikwijls niet eenvoudig om de juiste zorg en ondersteuning aan te vragen en te krijgen. Het gevoel om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, herkent bijna iedereen. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden dan u denkt.

Stichting MeeDoen organiseert een thema-avond over veranderingen sinds 2015 in de zorg en ondersteuning waar hun kinderen en zijzelf als ouders mee te maken kunnen krijgen. De themaavond wordt gehouden op 14 oktober van 19.30 – 21.30 uur in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Inloop is vanaf 19.00 uur, de koffie en thee staat klaar. De thema-avond wordt verzorgd door Dorien Kloosterman, medewerker van KansPlus en cliëntondersteuner/ mantelzorgmakelaar. Ouders van Stg. MeeDoen zijn al uitgenodigd maar u bent als geïnteresseerde ook van harte welkom tijdens deze avond! Toegang is gratis, u moet zich wel vooraf aanmelden via de mail info@meedoensenb.nl.

Inhoud thema-avond
In begrijpelijke taal krijgt u uitleg over de zorgwetten sinds 2015 als Wlz, Jeugdwet, zorgverzekerings-wet, Wmo, maar ook over het PGB en cliëntondersteuning wordt u bijgepraat. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: Wanneer kun je gebruik maken van de Wlz en wanneer niet? Hoe zit het met de Jeugdwet? Welke regels gelden er? Kan de gemeente een PGB weigeren? Ook krijgt u advies hoe en waar u het beste een aanvraag voor zorg en ondersteuning kunnen indienen.

Tevens is het mogelijk uw eigen vragen te stellen of een afspraak te maken voor een gesprek (huisbezoek) om over uw eigen situatie met een ervaren cliëntondersteuner/voorlichter te bekijken welke mogelijkheden er in uw situatie zijn.