Afbeelding
Foto: Marianne van der Putte

Zestig jaar oude moeraseik in Airbornestraat verwijderd

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Zieke boom in de Airbornestraat verwijderd

Groenaannemer Kuijpers kwam donderdag 8 oktober in de vroege morgen met groot materieel de Airbornestraat ingereden voor het verwijderen van een zieke moeraseik. Tot verwijdering was besloten nadat het gespecialiseerde onderzoeksbureau European Tree Technician Claassen Boomverzorging uit Eersel op vrijdag 2 oktober een inspectie had uitgevoerd.

Redacteur: Emmy Grit

De boom werd nauwkeurig onderzocht en de inspecteur oordeelde dat de boom voor acuut gevaar zou kunnen zorgen. Hij adviseerde om de boom binnen drie maanden te verwijderen. De gemeente besloot om zo spoedig mogelijk de boom te laten verwijderen en nam contact op met Kuijpers. 

Voordat er een begin gemaakt kon worden, kwamen Helga Helders en Marianne van der Putte van Voor U! eerst nog even poolshoogte nemen. Ze wilden er zeker van zijn dat het nodig was de boom weg te halen. Nadat de takken vakkundig waren verwijderd, volgde de stam, en toen kon Kuijpers sr. aan de dames laten zien dat de boom echt ziek was. Deze boom kan door een mogelijke herfststorm in ieder geval geen schade meer toebrengen.

Nadat de zieke boom was verwijderd, heeft Kuijpers sr. nog een aantal takken van andere bomen weggehaald, dit tot groot genoegen van een bewoonster van een van de appartementen in deze straat. Zij had er al jaren last van dat als het waaide enkele takken langs haar appartement schuurden. Dat is nu opgelost, en enkele andere bewoners krijgen door het weghalen van enkele takken meer daglicht in huis.

Afbeelding
Aan de stam is duidelijk te zien dat de boom ziek was
Afbeelding