Logo mooisonenbreugel.nl
<p>V.l.n.r. Remco, Pim en Marleen</p>   | Fotonummer: 0dc534

V.l.n.r. Remco, Pim en Marleen

(Foto: ©Ons Dorp Kwist)
Evenement

Alternatieve digitale Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-buis-kwis groot succes

Son en Breugel - De reacties tijdens en na de Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-buis-kwis, die vrijdag 9 oktober werd gehouden, waren erg lovend. Via WhatsApp ontving de organisatie tijdens de kwis al vele positieve berichten, en daags daarna in het dorp en bij de supermarkt ook. Een mooie opsteker voor de commissieleden die in anderhalve maand tijd de alternatieve kwis hebben opgezet. Na de persconferentie in augustus werd de jaarlijkse traditionele kwis geannuleerd, omdat de RIVM-maatregelen het niet mogelijk maakten om het evenement door te laten gaan.

Redacteur: Emmy Grit

De commissie ging niet bij de pakken neerzitten en is gaan brainstormen over een alternatief. Dat werd al snel gevonden: ze gingen samenwerken met de organisatie ‘Thuis-voor-de-buis’ in Maarheeze. De vragen en de meerkeuzeantwoorden werden bedacht en de digitale kenniskwis was geboren. Nadat de commissie de nieuwe kwis in de media had uitgelegd, stroomden de aanmeldingen binnen.

Op tijd inloggen
Freddie Louwers, een van de commissieleden, vertelt: “Tot op de laatste minuut meldden zich nog teams aan, waardoor het totaalaantal uitkwam op 230. De kwis werd vanuit de studio in Maarheeze gepresenteerd door Remco Heeren en Marleen Spooren, samen met presentator Pim Donkers van de organisatie Thuis-voor-de-buis. Vanaf 19.00 uur gingen we live via een livestream en zagen we dat veel teams al inlogden.” In het uur voordat de kwis daadwerkelijk begon, vermaakte dj Gio de teams met muziek. In de tussentijd stroomden de foto’s van de thuisdeelnemers binnen, die ook weer getoond werden op het scherm, zodat de andere teams dit ook konden zien. “We kregen een inkijkje bij de mensen thuis en zo zagen we dat veel gezinnen, zelfs met jonge kinderen, meespeelden.”

Lees woensdag 14 oktober het hele verhaal van deze digitale Ons Dorp Kwist.

Meer berichten