Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a46e50
Foto: Ingezonden

IVN Stiltewandeling in het Vresselse bos

IVN Son en Breugel houdt op zondag 18 oktober vanaf 13.30 uur een stiltewandeling in het gebied rond het Vresselse bos. Startpunt is de parkeerplaats tegenover de Vresselse Hut.

De wereld waarin we leven is er vaak een van veel moeten praten, communiceren, whatsappen, tegenwoordig ook vergaderen via Teams en Zoom, noem maar op. En zelfs als je dan een keer naar het bos gaat om te wandelen, al is het met een IVN-wandeling, dan nog wordt er vaak vooral veel bijgekletst en wordt er uitleg gegeven over wat je allemaal kunt zien en soms kunt horen.

Bij deze wandeling gaan de deelnemers de aandacht verleggen van het denken en het praten naar het waarnemen zelf. Onder andere door het luisteren naar de geluiden in het bos, geluiden van jezelf, het voelen van de wind en misschien de regen en de grond en het ruiken van alle geuren in het bos. Om de zintuigen voldoende de ruimte te geven wordt er rustig gewandeld. En natuurlijk, als je toch iets wilt weten of als je echt iets heel bijzonders hoort of ziet, dan is er altijd de gelegenheid om die waarneming te delen.

De wandeling begint stipt 13.30 uur bij de parkeerplaats tegenover de Vresselse hut, bij het insectenhotel, en de planning is om rond 15.30 uur weer terug te zijn. Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee

In verband met de huidige maatregelen is aanmelden deze keer verplicht en kunnen er maximaal circa 15 deelnemers mee. Meld je voor vrijdag 16 oktober aan via wandelen@ivn-senb.nl. Je krijgt uiterlijk zaterdag 17 oktober, in de ochtend, een bevestiging, zolang er nog plaats is. Mocht je onverhoopt na je aanmelding toch niet mee kunnen, laat het weten, zodat eventuele andere liefhebbers mee kunnen.

Klik hier voor meer informatie

Meer berichten