Logo mooisonenbreugel.nl
<p>V.l.n.r. de presentatoren Remco, Pim en Marleen</p>   | Fotonummer: f228bd

V.l.n.r. de presentatoren Remco, Pim en Marleen

(Foto: ©Ons Dorp Kwist)
Evenement

Alternatieve digitale Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-buis-kwis groot succes

Son en Breugel - De reacties tijdens en na de Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-buis-kwis, die vrijdag 9 oktober werd gehouden, waren erg lovend. Via WhatsApp ontving de organisatie tijdens de kwis al vele positieve berichten, en daags daarna in het dorp en bij de supermarkt ook. Een mooie opsteker voor de commissieleden die in anderhalve maand tijd de alternatieve kwis hebben opgezet. Na de persconferentie in augustus werd de jaarlijkse traditionele kwis geannuleerd, omdat de RIVM-maatregelen het niet mogelijk maakten om het evenement door te laten gaan.

Redacteur: Emmy Grit

De commissie ging niet bij de pakken neerzitten en is gaan brainstormen over een alternatief. Dat werd al snel gevonden: ze gingen samenwerken met de organisatie ‘Thuis-voor-de-buis’ in Maarheeze. De vragen en de meerkeuzeantwoorden werden bedacht en de digitale kenniskwis was geboren. Nadat de commissie de nieuwe kwis in de media had uitgelegd, stroomden de aanmeldingen binnen.

Op tijd inloggen
Freddie Louwers, een van de commissieleden, vertelt: “Tot op de laatste minuut meldden zich nog teams aan, waardoor het totaalaantal uitkwam op 230. De kwis werd vanuit de studio in Maarheeze gepresenteerd door Remco Heeren en Marleen Spooren, samen met presentator Pim Donkers van de organisatie Thuis-voor-de-buis. Vanaf 19.00 uur gingen we live via een livestream en zagen we dat veel teams al inlogden.” In het uur voordat de kwis daadwerkelijk begon, vermaakte dj Gio de teams met muziek. In de tussentijd stroomden de foto’s van de thuisdeelnemers binnen, die ook weer getoond werden op het scherm, zodat de andere teams dit ook konden zien. “We kregen een inkijkje bij de mensen thuis en zo zagen we dat veel gezinnen, zelfs met jonge kinderen, meespeelden.”

Tien punten
De kwis bestond uit zes rondes en een doe-opdracht. Freddie: “Via de smartphone moest antwoord worden gegeven op de vragen, waar de deelnemers vijftien seconden de tijd voor hadden.” Bij iedere vraag konden tien punten behaald worden. Als de vraag goed was, kreeg je deze punten erbij, was de vraag fout, gingen er punten af. Werd de vraag niet beantwoord dan gingen er geen punten af, maar kwam er uiteraard ook niets bij. Bij de laatste ronde konden de teams zelf hun punten bepalen die ze in wilden zetten, tot een maximum van tien punten. Per ronde werd de winnaar bekendgemaakt en de nummers twee en drie. “Onze mascotte Sjerlokkie, met Hans Merks in het pinguïnpak, was ook in de studio. Hij liet het rad draaien en zo werd beslist welke prijs het winnende team had gewonnen”, legt Freddie uit.

Wildwaterbaan
Tijdens de eerste pauze werd de doe-opdracht bekendgemaakt. De deelnemers mochten kiezen uit drie kermisattracties: de rups, botsauto’s of wildwaterbaan. De meeste stemmen kwamen binnen voor de wildwaterbaan. “De teams moesten in een filmpje van slechts vijftien seconden doen alsof zij in de wildwaterbaan zaten. Er kwamen werkelijk hilarische filmpjes binnen, waarin veel watergespetter te zien was”, vertelt Freddie enthousiast. Vervolgens maakten de commissieleden uit alle inzendingen een voorselectie, waarna de top drie aan alle teams werd gepresenteerd. De teams mochten vervolgens weer op deze drie filmpje stemmen; het filmpje met de meeste stemmen won deze ronde, waar ook weer een prijs voor beschikbaar werd gesteld.

Winnaars
De meeste goede antwoorden werden gegeven door het team Samir van der Aa, gevolgd door Sonne goed team en op de derde plaats De Wannabees. De prijzen die deze avond gewonnen konden worden, waren allemaal beschikbaar gesteld door de lokale middenstand. “We zijn al deze ondernemers zeer dankbaar, en alle prijswinnaars kunnen hun prijzen vanaf dinsdag 13 oktober ophalen bij De Soepkom in de Airbornestraat”, aldus Freddie.

Aankomend jaar
De commissieleden sluiten niet uit dat deze kwis een vervolg gaat krijgen. “We merken dat zo’n interactieve kwis voor verbinding en saamhorigheid zorgt in het dorp. We hebben binnen de commissie in ieder geval alweer een balletje opgegooid om iets te organiseren, wellicht in het voorjaar. Natuurlijk hopen we dat volgend jaar oktober de jaarlijkse traditionele kwis weer gehouden kan worden, met uiteraard de feestavond, want die moeten we wel missen na deze digitale editie.”

Top 3 
1. Samir van der Aa Boodschappencheque t.w.v. €100 - Plus Verhoeven
2. Sonne goed team Voorstelling naar keuze met hapje/drankje - Het Vestzaktheater
3. Wannebees Cadeaubon van de Kaaswinkel - beschikbaar gesteld door de Rabobank

Overige prijswinnaars 
De Vleutjes APK-keuring Benzineauto <3500kg - Autobedrijf Jos Hölscher
PTFC Cadeaubon Aircoservice - Autobedrijf Jos Hölscher
MHVS zonder BC Gezichtsbehandeling t.w.v. €32,50 - Beauty Secrets by Anne
Kwisutwel APK-keuring Benzineauto <3500kg - Autobedrijf Jos Hölscher
Fam. Rooijackers Tegoedbon Valentino tas - Dott
De Leipe wippersnappers Cadeaubon t.w.v. €25,00 - De Soepkom
Janjansendekinderen Cadeaubon t.w.v. €20,00 - Le Soleil
Berkers Cadeaubon Aircoservice - Autobedrijf Jos Hölscher
Rocks@home Gezichtsbehandeling t.w.v. €32,50 - Beauty Secrets by Anne
Damen T-shirt Twenty Two (Maat naar keuze) - Twenty Two
Chezus Winnaar Doe opdracht: Bierpakket twv €25,00 - Strijder Bier
Angelo (Biologisch)Limoncellopakket - Lim. Di Casa Constantina Nuenen
Kuipertjes Cadeaubon ijstaart - Sons Bakhuys
Kwis ’t wel APK-keuring Benzine auto <3500kg -garagebedrijf Jos Hölscher
Dora Tegoedbon Valentino tas - Dott

Meer berichten