Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 68db6f
Foto: Ingezonden
Algemeen / Son & Breugel

Nougatine-ijstaart 't Sons Bakhuys bekroond met goud

Son en Breugel - De nougatine-ijstaart van ‘t Sons Bakhuys is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen ‘Bekroond met Goud’. Hiermee voldoet de ijstaart aan de strenge kwaliteitseisen en onderscheidt zich van andere producten. ‘t Sons Bakhuys mag de titel de komende zes maanden voeren voor nougatine-ijstaart voor 1 en 10 personen.

Redacteur: Emmy Grit

Roel van Gemert, eigenaar van ’t Sons Bakhuys, heeft begin oktober de ijstaart aangeboden aan het Nederlands Bakkerij Centrum om beoordeeld te worden door de keurmeesters. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd. Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een ‘Gouden Bekroning’. Tijdens de keuring wordt naar diverse aspecten van het product gekeken; het wordt onder andere beoordeeld op vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Mooie bevestiging
Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan vier medailles, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’. “In het rapport stond bij vijf criteria de maximale score van vijf gouden medailles, de overige vier kregen vier gouden medailles, en daar ben ik supertrots op. Het is een bevestiging van wat wij eigenlijk al wisten, maar dat de nougatine-ijstaart door de keurmeesters is bekroond met goud, dat voelt wel heel erg fijn”, aldus een trotse Roel.

Gouden zegel
De nougatine-ijstaart van ‘t Sons Bakhuys en andere met goud bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar aan de gouden zegel. Alle producten die met goud bekroond worden, zijn hier terug te vinden

Meer berichten