Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0adfaf
Foto: Wil Feijen

Briljant idee van de Sint gaat niet door!

Son en Breugel - Echt alles is anders dan anders dit jaar… Zo begon het artikel deze week in DeMooiSonenBreugelKrant. Het was een artikel over de intocht van Sinterklaas in Son en Breugel; een intocht die, door de coronamaatregelen, een uniek karakter zou krijgen.

Een heuse drive-thru zou het worden, waarbij de kinderen in de auto van hun ouders het spektakel in het teken van de aankomst van Sinterklaas toch nog van dichtbij zouden kunnen meemaken. Namens Sinterklaas had het Sint-Nicolaascomité Son en Breugel samen met de gemeente en de regio Zuidoost-Brabant dit plan bedacht; een plan dat toen nog voldeed aan de geldende coronamaatregelen. Ondanks dat het plan nog steeds aan de maatregelen voldoet, heeft het Sint-Nicolaascomité toch besloten om het unieke evenement te annuleren. 

Te groot risico
Bestuurslid Hans Teulings, hierover: “Gezien de actuele situatie van de snelheid waarmee het coronavirus zich verspreid, is het niet verantwoord om dit evenement door te laten gaan. Het risico is te groot om te veel mensen tegelijkertijd op dezelfde locatie te hebben. Omdat we niet de verantwoordelijkheid willen dragen voor een eventuele uitbraak en wij niet meer garant kunnen staan voor de controle die zo’n groot evenement met zich meebrengt, hebben wij opnieuw overleg gehad met de gemeente en de regio Zuidoost-Brabant en samen besloten om de drive-thru niet door te laten gaan.”

Gezondheid is belangrijk
Sinterklaas vindt de gezondheid van een ieder heel erg belangrijk. Het comité heeft nog overleg gehad met Sinterklaas, die met zijn pakjesboot onderweg is naar Nederland. Sinterklaas laat dan ook weten dat hij zeker aan zal komen in Nederland met zijn boot vol pakjes. Ondertussen denkt hij na over hoe hij de kinderen in Nederland toch kan begroeten. Pierre en Hans denken dat, voordat de slimme Sint in Nederland is, hij daar wel een corona-veilig plannetje voor heeft bedacht.

Via DeMooiSonenBreugelKrant houdt de Sint alle kinderen in Son en Breugel op de hoogte.

Meer berichten