De eigenaar van deze beelden is nog niet gevonden
De eigenaar van deze beelden is nog niet gevonden Foto: Wil Feijen

Beelden zijn nog steeds op zoek naar eigenaar

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Een paar weken geleden heeft DeMooiSonenBreugelKrant melding gemaakt van een bizarre vondst in het Vroonhovenpark. De vrijwilligers die de begraafplaats wekelijks onderhouden, vonden in een kliko vier bronzen beelden, waarvan er één door midden was gezaagd. Door het publiceren van het bericht is bekend geworden wie de kunstenaar is die de beeldengroep gemaakt heeft, maar de eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

Redacteur: Emmy Grit

De beelden behoren tot de beeldengroep ‘Gecreëerde Distantie’ uit 2002, en zijn gemaakt door kunstenaar Hans van Eerd uit Oirschot. Hans: “Jaren geleden heb ik deze beelden gemaakt en zoals veel kunstenaars met hun werken doen, heb ik deze beeldengroep verkocht. Het is voor mij niet te achterhalen wie het kunstwerk heeft gekocht. Vaak wordt kunst weer doorverkocht, waardoor de zoektocht nog groter wordt.”

De beelden liggen nog steeds op een veilige plaats opgeborgen, maar de vinders willen niets liever dan dat de beelden bij de rechtmatige eigenaar terugbezorgd worden. Mis jij de beelden, of weet jij van wie de beelden zijn? Neem dan contact op met de redactie van deze krant, via redactie@demooisonenbreugelkrant.nl.