Geïntresseerden voor het nieuwe project van SonEnergie
Geïntresseerden voor het nieuwe project van SonEnergie Foto: Ingezonden

Voorlichtingsavond SonEnergie voor Sonneroos 1 succesvol van start

Algemeen

Son en Breugel - Het was even spannend of de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten zouden gooien, maar met in achtneming van de aangescherpte regels kon de eerste voorlichtingsavond van Sonneroos 1 in het Vestzaktheater toch doorgaan. Keurig op anderhalve meter afstand en voor 22.00 eindigend.

Dankzij de inzet van Maurice Peters van SonenBreugelVerbindt werd de avond ook via internet uitgezonden en kon men thuis meekijken. Wel zo veilig in deze tijd. Mensen thuis konden vragen stellen via de chatfunctie op YouTube of deze via e-mail indienen, waarna ze direct werden voorgelezen en beantwoord door Marianne Wagemans, de voorzitter van SonEnergie en door Willem Buiter, de zonnecoach die dit project begeleidt.

Hoe werkt het?
Voor 200 euro koop je een van de ruim 1200 beschikbare certificaten voor de duur van 15 jaar (maximaal 40 stuks per persoon). Willem: “Met een verwacht rendement van 25 euro per jaar, heb je dit binnen acht jaar terugverdiend, en daarna maak je zeven jaar lang pure winst. Het is dus niet alleen duurzaam, maar ook een prima investering. De businesscase die we voor Sonneroos hebben kunnen ontwikkelen is echt heel gunstig. In Deurne hebben we bijvoorbeeld ook een weiland vol gelegd, maar daar moesten we ook hekken om het park heen zetten, en camerabewaking regelen. Door dat we nu op het dak van Renders mochten gebruiken, was dat niet nodig, en dat scheelt in de kosten.”

In verschillende buurgemeenten hebben inwoners al samen zo’n zonnepanelenveld ontwikkeld, en ook in Son lijkt hier een duidelijke behoefte aan te zijn. “Hier zit ik nou echt al een tijd op te wachten”, aldus een van de aanwezigen. “Rond mijn huis staan namelijk heel veel hoge bomen en met al die schaduw is het niet efficiënt om zonnepanelen op mijn eigen dak te leggen.” Al binnen vijf minuten nadat de inschrijving was geopend, hadden de eerste drie leden die thuis meekeken het formulier op de website ingevuld en de eerste certificaten gereserveerd.

Deelnemen
Wilt u ook participeren in sonneroos1? Dan kunt u zich nu alvast aanmelden op www.sonenergie.nl/postcoderoos maar u bent ook van harte welkom op de tweede voorlichtingsavond in het Vestzaktheater. Deze is op 28 oktober vanaf 20.00 uur.
Klik hier om aan te melden, dit is verplicht vanwege de coronamaatregelen.
Klik hier om deze avond online te volgen