Afbeelding
Foto: Joy Haan Fotografie

Onlinevoorstelling bij Alzheimer Café B.O.S.

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Tijdens het Alzheimer Café van woensdag 28 oktober organiseert Alzheimer Café Best – Oirschot -Son en Breugel een online voorstelling van improvisatietheater Ervarea. Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke bijeenkomst nu helaas niet mogelijk.

Het café zorgt voor een video-opname die zij beschikbaar stellen aan geïnteresseerden. Deze voorstelling besteedt op praktische en interactieve manier aandacht aan het dementieproces. Wat gebeurt er in de hersenen? Welke gevolgen heeft dat voor iemand? En wat heeft iemand nodig om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren? Ze verkennen behulpzame technieken en passen deze toe op situaties uit de praktijk. Veel mensen krijgen zelf, of als mantelzorger, met de ziekte dementie te maken. Omgaan met een naaste die lijdt aan dementie is vaak erg moeilijk. Je moet keer op keer afscheid nemen van een stukje van je geliefde.

Barbara Oppelaar van Ervarea heeft jarenlange ervaring in de zorg. Dit combineert zij met vaardigheden van geïmproviseerd theater. Dit heeft haar geleerd dat er een manier bestaat die het contact met mensen met dementie beter kan maken. Als je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de stap naar de vaardigheid in de omgang immers makkelijker te maken. Een vaardigheid die is gebaseerd op kennis.

Aanmelden
Om er zeker van te zijn dat u de link naar deze onlinevideo opname ontvangt, is het de bedoeling dat u zich aanmeldt. Voor aanmelden of meer informatie kunt u een email sturen naar Jan Verbeek via verbeek@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch contact opnemen via 06-41546859.