Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: ©pixabay.com

Ons TV Son en Breugel zoekt vergeefs steun bij politiek

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Afgelopen weken zochten Rob Meulenbroeks en Rutger van der Heijden uit Son en Breugel de publiciteit voor hun plan om een lokale tv-zender voor Son en Breugel te starten. Op dinsdag 13 oktober vroegen zij de politiek om aandacht voor het plan van deze lokale tv-zender; zij deden dat gezamenlijk in de commissievergadering Burgerzaken.

Redacteur: Emmy Grit

Met een presentatie probeerden zij de aanwezige leden van de commissie enthousiast te maken voor hun plan. Tijdens een lange presentatie, die niet altijd even concreet was als het om de inhoud van het plan ging, leek dit te lukken. In deze uiteenzetting beschuldigden de initiatiefnemers een aantal lokaal belangrijke spelers ervan dat zij niet mee wilden werken aan hun plan; daarbij noemden ze onder andere Radio S&B en SonenBreugelVerbindt.

Tegenwerking
Door deze tegenwerking zouden zij geen lokale zender kunnen beginnen, die weer een wettelijk verplichte subsidie zou opleveren. Er is namelijk geen geld voor het starten van de tv-zender. Rob en Rutger hielden de commissieleden voor dat zij met veel andere partijen al een samenwerking hadden of in gesprek waren daarover. Zo zou 040 uit Eindhoven partner zijn als het ging om de techniek en kennis. Tevens hadden zij al de toezegging van een samenwerking met carnavalsvereniging De Krutjesrapers om diverse activiteiten uit te zenden, en zo passeerden meer zogenaamde partners de revue.

Brief aan wethouder
Voorzitter Jasper van Zuuren van De Krutjesrapers was blijkbaar op de hoogte van wat er over De Krutjesrapers zou worden gezegd tijdens de presentatie. Daarom had hij vooraf een brief aan wethouder Van Liempd gestuurd, waarin hij duidelijk aangaf dat er van een samenwerking geen sprake was.

Samenwerking
Ook waren zij, naar aanleiding van een vraag hierover van commissielid Maarten van Beek (Dorpsbelang), in gesprek over een samenwerking met DeMooiSonenBreugelKrant. Uitgever en eigenaar van DeMooiSonenBreugelKrant Adrie Neervoort reageerde direct tijdens de presentatie door Rob een appje te sturen dat de informatie over de samenwerking onjuist was. “Ik heb zelf contact gezocht, niet voor samenwerking, maar voor een interview met de heren”, aldus Adrie.

Machtiging
Wethouder Van Liempd liet weten verbaasd te zijn over wat hij had gehoord tijdens de presentatie. De wethouder had inmiddels ook de mensen gesproken die wel en die niet mee wilden werken volgens de initiatiefnemers, en hoorde daar toch een ander verhaal. De wethouder herinnerde de commissieleden eraan dat de machtiging voor een lokale omroep de komende vier jaar in handen is van radio S&B en dat de voltallige raad daar vorig jaar mee had ingestemd.

Over vier jaar
Daarom was zijn mening dat de politiek zich niet met dit misschien wel sympathieke, maar slecht onderbouwde idee moet bemoeien, gewoon omdat de politiek over vier jaar weer aan zet is, als er weer een machtiging voor een lokale omroep is te vergeven.