De persoonskaart van moeder Krefft met daarop de gegevens van de tweeling
De persoonskaart van moeder Krefft met daarop de gegevens van de tweeling Foto:

Tweeling gezocht met familienaam Draak

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel / Amsterdam - George Ladru helpt personen mee die op zoek zijn naar familie of vrienden uit het verleden. Nu is hij voor Liesje Bosman (70 jaar) uit Amsterdam op zoek naar twee jeugdvriendinnen. Een tweeling die volgens Liesje geboren is in 1950, vermoedelijk 23 januari. De tweeling heet Cosétte Yvonne en Marjoleine Sylvia. Volgens Liesje is de achternaam Dekker, later blijkt dat dit niet klopt.

Liesje heeft met hun op de Christiaan de Wetschool te Amsterdam gezeten. Zij herinnerde zich dat ze in het begin van de Gerard Doustraat bij de Albert Cuypstraat in Amsterdam hebben gewoond. Tegenover de woning was een potten- en pannenwinkel. In het stadsarchief van Amsterdam kon George onder de naam Dekker geen connectie vinden, waarop hij besloot in woonkaarten te gaan zoeken.

Met Google Earth heeft George de Gerard Doustraat bekeken, hij was met name geïnteresseerd hoe de huisnummering liep. Hij vond de pannen- en pottenwinkel die er nog steeds zit. Tegenover de winkel was pand 52. Nadat hij de bewoners van nummer 52 bekeek, vond hij inderdaad de naam van de tweeling, maar met de familienaam Draak. Hun moeder, geboren in 1915, heette Krefft. Zij is gescheiden van haar man Pieter Draak. Moeder Krefft overleed 14-01-1966. Van haar is een persoonskaart gevonden. De tweeling was op dat moment bijna 16 jaar, dus minderjarig.

Op de woningkaart staat dat de tweeling een maand na het overlijden van hun moeder op 16-02-1966 is uitgeschreven en vertrokken naar ‘Sonca’ of ‘Son ca’ (Cum Annexis oftewel een overgangssituatie waarin de gemeente geannexeerd is/gaat worden). Dit betekende voor George dat zijn zoektocht in de gemeente Son en Breugel verder gaat en wil hierbij een beroep doen op de inwoners van Son en Breugel.

Kent u de twee jeugdvriendinnen van Liesje? Of wellicht een van de twee dames? Misschien uw kinderen of kleinkinderen? Mocht u informatie hebben, dan kunt u een email sturen naar George Ladru, via george.ladru@gmail.com.