Doe mee en maak kans op deze hoofdprijs
Doe mee en maak kans op deze hoofdprijs Foto: Ingezonden
Advertorial

Brabantse Ribbekes Challenge, de thuiswedstrijd voor iedereen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Wie maakt de lekkerste Brabantse Spareribs? Dat is de vraag tijdens de Brabantse Ribbekes Challenge. Een unieke ‘thuis-challenge’ voor beginnende en gevorderde liefhebbers van het barbecueën. “Meedoen is net zo eenvoudig en gezellig als BBQ’en zelf”, aldus Carel Sarton van de BBQ Shop Brabant in Son en Breugel, die samen met keurslager Koen van Vugt dit coronaproof thuisevenement organiseert.

Leuk die gezelligheid, maar misschien doe je wel mee voor één van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs: een Kamado Joe Junior, compleet met onderstel, ter waarde van bijna 500 euro. Zo combineer je gezelligheid met kans op fantastische prijzen.

Aanmelden
Het aanmelden is nog eenvoudiger dan de BBQ aansteken, die de hoofdrol speelt in deze challenge. Ga voor maandag 2 november 17.00 uur naar www.bbqshopbrabant.nl en klik op webshop en daarna op de banner Brabantse Ribbekes Challenge en u bestelt het aantal ribben dat u wilt. Dit zijn voorgeselecteerde varkensribben van slagerij Koen van Vugt.

Op donderdag 5 november liggen de bestelde ribben in de koeling voor u klaar bij BBQ Shop Brabant aan de Nieuwstraat 15 in Son en Breugel. Als u uw ribben ophaalt, krijgt u ook een wedstrijdbakje mee, waarin u de volgens u beste bereide rib kunt inleveren.

Inleveren
Nadat u de ribkes op uw geheel eigen wijze heeft bereid, levert u minimaal één ribstuk weer in op zaterdag 7 november bij de BBQ Shop Brabant. Omdat de ribben koud worden ingeleverd, mag er een handleiding bij over hoe ze op de jurydag het beste opgewarmd kunnen worden. Bij inlevering van de rib krijg je het aankoopbedrag van de ingeleverde rib (5 euro) terug als kortingsbon. Eigenlijk doe je dan gratis mee aan deze unieke, gezellige en lekkere thuiswedstrijd.

Jury
Zaterdag 7 november zal een deskundige jury de inzendingen beoordelen. De leden van de jury zijn kenners, die ook regelmatig de Amerikaanse KCBS-wedstrijden jureren, die over de gehele wereld gehouden worden.

Kijk hier voor meer informatie over de Brabantse Ribbekes Challenge