Aandachtig werd er door de belangstellenden geluisterd naar de uitleg en plannen over Breugel Bruist
Aandachtig werd er door de belangstellenden geluisterd naar de uitleg en plannen over Breugel Bruist Foto: Wil Feijen

Wanneer gaat Breugel bruisen?

Algemeen Breugel Bruist!

Son en Breugel - Het plan om Breugel een bruisend en groen hart te geven dat De Boerderij, sporthal De Bongerd en het bosje achter de supermarkt met elkaar zal verbinden, is nog niet rijp voor besluitvorming in de gemeenteraad. Dat was de opvatting van de commissie Burgerzaken en Grondgebiedzaken aan het einde van de vergadering die op dinsdag 27 oktober werd gehouden.

Redacteur: Jürgen Feuerriegel

Wethouder Jos de Bruin had begin oktober twee rondleidingen gegeven om zijn plannen voor een nieuw en groen hart in Breugel toe te lichten. Het gaat om de aanleg van een park en wandelbos die De Boerderij en De Bongerd tot de achterkant van de supermarkt moeten gaan verbinden. In de commissie werd het plan nader toegelicht en werd duidelijk dat er nog veel vragen open zijn, waardoor er nog geen advies kon worden gegeven. Vooral is de toekomst van De Bongerd nog volstrekt onduidelijk: Wel of geen nieuwbouw? Een kleine of een grote renovatie? En wel of geen uitbreiding met een grotere sportzaal?

Vier scenario’s

Het hielp ook niet echt dat er vier scenario’s werden gepresenteerd met een groot verschil in het prijskaartje: van 2 tot 7 miljoen euro. En eigenlijk bleek dat het beschikbare budget alleen toereikend is voor de goedkoopste versie, namelijk: een grote renovatie van het bestaande gebouw zonder uitbreiding van de faciliteiten.

Advies geven

De vraag is dan ook waarom er dure en onbetaalbare scenario’s worden voorgedragen in plaats van een haalbaar en goed uitgewerkt plan. Het komt er in ieder geval op neer dat de commissie pas in december op basis van een herzien plan een advies kan geven en dat de raad op zijn vroegst in januari volgend jaar een besluit kan gaan nemen.

Wanneer gaat Breugel dan echt bruisen? Volgens de gemeente medio 2023, dus nog even geduld.