Een terrasoverkapping voor wachtende klanten zou geen punt moeten zijn in deze bijzondere periode
Een terrasoverkapping voor wachtende klanten zou geen punt moeten zijn in deze bijzondere periode Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: Corona en overkappingen

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - In DeMooiSonenBreugelkrant van woensdag 28 oktober stond een artikel over het ‘overkappingen beleid’ van ons gemeentebestuur. We leven nu al bijna 9 maanden in de nachtmerrie van het coronavirus met allerlei beperkingen en strenge voorschriften. We weten dat deze situatie desastreuze invloed kan hebben op het moreel van de mensen, maar ook op onze ondernemers.

Het verbaast ons dan, nee, het maakt ons ontzettend kwaad, dat wij in DeMooiSonenBreugelkrant moeten lezen wat het ‘overkappingen beleid’ van de gemeente inhoudt, alhoewel volgens ons van beleid geen sprake is en van onbuigzame ongevoeligheid voor onze inwoners en ondernemers des te meer.

Waarom mogen ondernemers geen tijdelijke overkappingen zetten om mensen te beschutten, die staan te wachten op het afhalen van hun bestellingen of het kopen van producten?

De gemeente pest daarmee onnodig onze inwoners en traineert bewust pogingen van onze ondernemers om het hoofd boven water te houden in deze ellendige tijden. Wij hebben geen problemen met tijdelijke overkappingen; dan wordt bijvoorbeeld het centrum een heel stuk aantrekkelijker dan te moeten wachten op centrumvisies, die ook maar niet los willen komen.

Wij doen daarom een dringend beroep op ons gemeentebestuur om, gezien de bijzondere omstandigheden waarin wij leven, dit terrassenverbiedende beleid en gebrek aan inlevingsvermogen onmiddelijk een halt toe te roepen.

Fractie Dorpsbelang
Eef van Turnhout, raadslid