Emma in haar kapsalon
Emma in haar kapsalon Foto: Wil Feijen

Dorpsgenoten aan het woord: Respecteer elkaar

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - De 27-jarige Emma Haagen heeft geen moeite met de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd omtrent het coronavirus. Zowel privé als tijdens haar werk als kapster draagt ze een mondkapje en wijst haar klanten in de salon op alle maatregelen. 

Redacteur: Emmy Grit

Ze respecteert iedereen die geen mondkapje draagt, maar ze verwacht dan wel dat zij voldoende afstand houden tot haar. Emma: “Iedereen mag zijn of haar mening hebben over het coronavirus en de maatregelen, maar we moeten elkaar wel respecteren en dat ontbreekt helaas nog wel eens.”

Net als veel jongeren mist Emma het uitgaan met vrienden, het bezoeken van festivals, naar feestjes gaan en met vriendinnen samen zijn. “Het kan nu eenmaal even niet. Beter nu even pas op de plaats, en dan hopelijk volgend jaar weer volop feesten”, aldus Emma. Een voordeel van haar werk is dat ze tijdens de behandelingen kan kletsen met haar klanten; dat is een groot verschil met mensen die thuis werken. “Die zien geen collega’s en missen vooral de sociale contacten. Daar heb ik geen last van”, aldus Emma.

Emma is vooral opgelucht dat ze haar beroep de afgelopen maanden in ieder geval nog heeft kunnen uitoefenen. “Dat was in maart heel anders. Toen mochten alle contactberoepen van de ene op de andere dag niet meer uitgeoefend worden”, vertelt ze. Emma heeft, net als veel collega’s, veel geld en energie gestoken om haar salon ‘coronaproof’ te maken. “Ik hoop dat de contactberoepen door mogen gaan met hun werk. Als de regering anders besluit, dan sta ik zeker niet te juichen, maar ik zal mij daar opnieuw bij neerleggen. We moeten tenslotte met zijn allen ervoor zorgen dat het virus onder controle blijft. Als ik dan mijn steentje op die manier kan bijdragen, dan is het even niet anders”, aldus de jonge onderneemster.

Afbeelding
Ingezonden 6 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 16 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 20 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 21 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 22 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 23 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel