De presentjes worden uitgereikt aan de mantelzorgers
De presentjes worden uitgereikt aan de mantelzorgers

Blijk van waardering voor mantelzorgers

Algemeen Zorg

Helaas vindt dit jaar geen verwendag plaats met high tea, gezellig kletsen en muziek in het Vestzaktheater, en ook geen feestavond voor de jonge mantelzorgers, maar wél een presentje bij de mensen thuis. Om een blijk van waardering te tonen namens de gemeente Son en Breugel ter gelegenheid van De dag van de mantelzorg die op 10 november wordt gehouden.

Zo’n 500 attenties, voor jong en oud, zijn bij de mensen thuisgebracht met een groep bestaande uit zeven vrijwilligers, stagiaires en team LEVgroep. De attenties voor de mantelzorgers boven de 18 jaar zijn door cliënten van Kado & Zo van Zonhove met uiterste zorgvuldigheid en passie gemaakt. In het pakket zat onder andere een VVV-card, een magazine over mantelzorg met lokale en landelijke artikelen, informatie en een zakje met complimenten. Voor de jonge mantelzorgers een pakketje met wat lekkers en ook een VVV-card.

De bezorging van de pakketjes gebeurde corona-proof en zorgvuldig. De brievenbuspakketjes werden in de brievenbus gestopt en her en der zijn wat gesprekjes aan de deur geweest. De reacties waren dankbaar en alleraardigst, maar ook bescheiden.

Marieke Schoenmakers van LEVgroep Son en Breugel: “Mantelzorgers ervaren steun door zo’n gebaar en dat is mooi. Woensdag 4 november hebben we de jonge mantelzorgers (basisschoolleeftijd) die meededen met de maandelijkse activiteit hun attentie meegegeven. De snoetjes als je ze zoiets geeft is onbetaalbaar. Er gaat veel tijd en aandacht naar de zorgbehoevende(n) in het gezin, nu zij even centraal staan doet ze heel goed.”

Ellen van Gils (mantelzorgconsulent) is blij dat alle attenties op de juiste plek terecht komen en dat dit samen met een groepje vrijwilligers (van onder andere de Stichting Belangenbehartiging Mantelzorgers) klaargespeeld is. Ze heeft leuke reacties op de attenties gekregen.

Ook mantelzorger? Schrijf je in bij het Steunpunt Mantelzorg via steunpuntmantelzorg.sonenbreugel@levgroep.nl. Inschrijven verplicht tot niks. Je kunt wel gebruik maken van allerlei ondersteuningsmogelijkheden en informatieve voorzieningen. Mantelzorger: ineens kun je het worden. Het kan je leven (aangrijpend) veranderen en kan impact hebben. LEVgroep kan hierbij wellicht iets betekenen.