Carel Sarton van BBQ Shop Brabant overhandigt de hoofdprijs aan Jeroen Coppens
Carel Sarton van BBQ Shop Brabant overhandigt de hoofdprijs aan Jeroen Coppens Foto: Ingezonden

Winnaar bekend BBQ-wedstrijd ‘Brabantse Ribbekes Challenge 2020’

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen week hebben meer dan 50 deelnemers hun beste sparerib ingeleverd bij BBQ Shop Brabant om mee te doen met de Brabantse Ribbekes Challenge. Deze uniek ‘BBQ thuis-wedstrijd’ gaf je de mogelijkheid om thuis je beste rib te maken en die te laten keuren door een jury.

Er waren erg veel verschillende ribben ingeleverd, allerlei stijlen en smaken. Gemaakt door beginnende en gevorderde hobby BBQ’ers. Op zaterdag 7 november had de jury haar handen vol aan alle inzendingen om deze zo goed en eerlijk mogelijk te beoordelen. Er werd gelet op presentatie, smaak en malsheid.

Jeroen Coppens uit Mariaheide had deze keer volgens de jury de lekkerste sparerib ingeleverd. De jury was erg onder de indruk van de smaak explosie. Jeroen kreeg een perfecte score op smaak en malsheid en wist zo aansprak te maken op de hoofdprijs: een Kamado Joe Junior BBQ ter waarde van vijfhonderd euro.

Jeroen: “Ik had het niet verwacht, en wat een prachtige BBQ heb ik gekregen, ik ben er echt superblij mee”, aldus Jeroen. “We hadden met een paar man uit de straat meegedaan, ik had nog geen Kamado BBQ dus ik heb mijn ribben op de Kamado BBQ van mijn buurman gemaakt en dan winnen, dat is natuurlijk prachtig.” Op de tweede plaats is Bram Driessen uit Helmond geëindigd en op de derde plaats Richard van de Boom uit Son en Breugel.

BBQ Shop Brabant gaat in de toekomst meer van dit soort thuis-wedstrijden houden. Deze zullen in DeMooiSonenBreugelKrant te zijner tijd worden aangekondigd.