Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Burgemeester Gaillard spreekt zijn bewondering uit voor inwoners

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Tijdens de bespreking van de begroting op donderdag 5 november in de raadsvergadering viel het burgemeester Hans Gaillard op dat veel partijen de coronapandemie benoemden. Dat vond hij een goed signaal, want, zo stelde hij, de tijd waarin we leven doet veel met de mensen in ons dorp. En voorlopig zal deze pandemie ons nog wel bezighouden, met onder andere ook een ander sinterklaas- en kerstfeest.

Hij sprak dan ook zijn bewondering uit voor de inwoners, ondernemers en verenigingen in Son en Breugel: “Iedereen in ons dorp wordt getroffen door de coronacrisis, en ik ben trots op de inwoners van deze gemeente als ik zie hoe zij omgaan met het naleven van de maatregelen en toch binnen de regels proberen dingen te organiseren. Inwoners die samen, voor elkaar en met elkaar, dit dorp maken, daar ben ik trots op.”

Wat hem vooral opviel is dat mensen in Son en Breugel kijken naar de mogelijkheden binnen de maatregelen. Als voorbeeld gaf hij het sinterklaascomité dat, ondanks dat de intocht niet door kan gaan, toch iets wilde organiseren voor de kinderen in ons dorp. Dat deden zij in nauw overleg met de gemeente en andere instanties, telkens weer rekening houdend met wat kan en mag, ook al veranderden de regels telkens weer.

“Inwoners die samen, voor elkaar en met elkaar, dit dorp maken, daar ben ik trots op!”