Gluurt er al een Gluurpietje door jouw raam?
Gluurt er al een Gluurpietje door jouw raam? Foto: ©Wens Reclame

De Gluurpietjes komen naar Son en Breugel

Algemeen

Sinterklaas wordt dit jaar anders gevierd dan andere jaren. Door de maatregelen omtrent het coronavirus kan de traditionele intocht niet doorgaan, waardoor de Sint ook de kinderen, ouders, grootouders en alle andere belangstellenden niet welkom kan heten op het Raadhuisplein.

Redacteur: Emmy Grit

Maar als iets niet kan doorgaan, houdt dat niet in dat er niets georganiseerd kan worden, zolang het maar veilig en coronaproof wordt gedaan. Kon er tijdens de eerste coronagolf nog tijdens de berenspeurtocht gezocht worden naar beren die bij dorpsgenoten thuis voor het raam stonden, nu kan er op zoek gegaan worden naar Gluurpietjes. Opnieuw een speurtocht voor kinderen, waarbij gekleurde Gluurpietjes centraal staan. De raamsticker met de afbeelding van een Gluurpiet wordt tegen een raam of voordeur van een woning of winkel geplakt en vormt de basis van de speurtocht. Uiteraard mag de speurtocht alleen met je eigen gezin gelopen worden en de coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen.

De Gluurpietjes zijn in verschillende kleuren vanaf donderdag 12 november te koop bij boekhandel De Traverse. De Gluurpietjes zijn te koop voor drie euro, waarvan één euro wordt gedoneerd aan het Sint Nicolaascomité Son en Breugel. Iedere kleur staat voor een leuke opdracht die de kinderen kunnen doen als ze een Gluurpietje hebben gespot. Het kan zijn dat kinderen voor jouw deur een liedje moeten zingen, een dansje moeten doen of bijvoorbeeld hinkelend op zoek moeten gaan naar de volgende Gluurpiet.

Speciaal voor dit initiatief is de Facebookpagina ‘Gluurpietjes Son en Breugel’ gemaakt, waar informatie en leuke opdrachten geplaatst worden voor de speurtocht.