Olivia van Roij
Olivia van Roij Foto: Wil Feijen

Winnaars Lions Peace Poster wedstrijd

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Met het thema ‘Elkaar Helpen Geeft Vrede’ gingen de groepen 7 en 8 aan de gang om mooie posters te maken. De jury maakte met trots bekend dat Olivia van Roij, Luciano van Eck en Duuk Karsmakers de Lions Peace Poster Wedstrijd 2020-2021 hebben gewonnen.

In het voorjaar van 2021 gaan deze drie winnaars als prijs een rondvlucht maken over Son en Breugel. Deze rondvlucht wordt gesponsord door dierenarts Rob Peeters.

Het juryrapport
1e plaats: Olivia van Roij
De winnaar zet een krachtig en verrassend beeld neer: onrecht en misstanden worden uitgewist om plaats te maken voor een mooiere wereld met vriendschap en samenwerken. Dat doen we samen. Op de poster zijn veel voorbeelden van ‘service’ te zien en de poster is mooi afgewerkt.

2e plaats: Luciano van Eck
Deze poster trekt je oog direct naar het thema van deze peaceposterwedstrijd ‘helpen’. Dat gebeurt tussen twee personen, dus: vrede ontstaat door klein te beginnen. De andere elementen op de poster leiden niet af van de kernboodschap en maken van de poster een mooi afgewerkt geheel.

3e plaats: Duuk Karsmakers

Wat in deze poster aanspreekt is dat het om kinderen gaat. Ze helpen elkaar op een heel herkenbare manier: iets liefs doen voor elkaar als een ander verdrietig is. Daardoor groeit de liefde. Dat alleen dit is uitgewerkt en dat is gekozen voor vrolijke kleuren werkt goed op een poster.

Luciano van Eck
Duuk Karsmakers