Vorig jaar bouwde CV Hendig Zat nog aan een wagen, dit jaar hebben ze andere plannen
Vorig jaar bouwde CV Hendig Zat nog aan een wagen, dit jaar hebben ze andere plannen Foto: Wil Feijen

Toch coronaproof carnavalsactiviteiten

Algemeen carnaval

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, heeft Carnavalsvereniging De Krutjesrapers besloten om alle carnavalsactiviteiten in 2021 te annuleren. Een ongelofelijk jammer, maar net zo begrijpelijk besluit. Ondanks dat carnavalsvereniging Hendig Zat begrijpt dat het nodig is om in te grijpen wanneer het coronavirus weer om zich heen grijpt en niemand kan voorspellen hoe we er in februari voorstaan, wil CV Hendig Zat carnaval niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Carnaval is een feest waarbij alles draait om verbinding en gemoedelijkheid. Het mooiste feest van het jaar stelt ons in staat om even los te komen van de werkelijkheid. Dit jaar is daar misschien wel meer behoefte aan dan ooit. Carnaval evenaren is niet realistisch, maar helemaal niets doen is wat de vereniging betreft geen optie.

CV Hendig Zat organiseert daarom een coronaproof carnaval, met zaterdag 13 februari (carnavalszaterdag) als middelpunt van alle activiteiten, en houdt daarbij uiteraard rekening met verschillende scenario’s in verband met eventuele versoepelingen of juist aanscherpingen in de coronamaatregelen.

Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:
Alternatief voor de optocht
De vereniging wil, ter vervanging van de optocht, een carnavaleske wandeling door het dorp organiseren. De route van deze wandeltocht zal op ludieke en carnavaleske wijze aangekleed worden, waar men op interactieve wijze langs kan lopen maar ook aan deel kan nemen.

Gezellige carnavaleske avond
Aan het begin van de avond wordt een ‘speciaal bier bingo’ georganiseerd, waarbij men thuis, met behulp van een livestream, de gehele avond vermaakt wordt. Na deze bingo is er ruimte voor een avond vol entertainment. Denk daarbij aan tonproaters, zang, dans en cabaret maar ook de mogelijkheid om een verzoeknummertje aan te vragen of een leuke foto of filmpje in te sturen.

Kindermiddag
Kinderen zijn de toekomst, ook wanneer het carnaval betreft. Daarom wil CV Hendig Zat graag op zondag 14 februari een kindermiddag organiseren. Nadere informatie hierover volgt nog.

Goede doel
De vereniging wil de opbrengsten van voornoemde activiteiten graag ten goede laten komen van de Samenloop Son en Breugel 2021.

Meedoen?
Ben je net als het bestuur van CV Hendig Zat enthousiast over hun ideeën en wil je meehelpen? Dat kan! Voor de carnavaleske wandeling zijn ze op zoek naar mensen die een (winkel)ruimte aan willen kleden of een kleine act op willen voeren. Heb je hier interesse in, stuur dan een mail naar optochtson21@hotmail.com of neem contact op met Tom van Rijssel (06-13545051) of Krijn Vugts (06-46414684).

Tot slot wil het bestuur graag benadrukken dat ze enthousiast zijn, maar dat ieders gezondheid altijd voorop zal staan. Alle activiteiten zullen dan ook volledig coronaproof georganiseerd worden.

Afbeelding