De testlocatie aan de Kanaaldijk Zuid 2
De testlocatie aan de Kanaaldijk Zuid 2 Foto: Wil Feijen

Sonse ondernemers en arts starten corona-snelteststraat

Algemeen

Son en Breugel – Bert Jan Leermakers, Maarten van den Oever en Marcel Grosfeld uit Son en Breugel starten vanaf dinsdag 17 november de eerste corona-snelteststraat in Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen

Op het eerste gezicht een niet alledaagse combinatie, een horecaman, een personal trainer en een arts. Samen wisten zij in korte tijd het idee van Maarten van den Oever in de praktijk te brengen. Maarten werkt als personal trainer en ziet bijna dagelijks met mensen met gezondheidsklachten en bespreekt maatregelen om deze te voorkomen. Hij merkte dat onzekerheid over het wel of niet besmet zijn met het coronavirus beangstigend kan zijn. Iemand wil zo snel als het kan weten of hij wel of niet besmet is. Ook voor een werkgever is het belangrijk om te weten of zijn medewerker wel of niet besmet is. Hierna kunnen zowel de medewerker als de werkgever overeenkomstig handelen.

Goed uitgewerkt plan
Maarten merkte ook dat in de huidige situatie er lang gewacht moest worden op een test en de uitslag. Vaak kon de test dan ook nog niet in de omgeving gedaan worden, maar moest er gereisd worden naar een locatie verder weg. In een gesprek met Bert Jan Leermakers besprak hij dit. Als horecaondernemer die door de coronamaatregelen zijn onderneming noodgedwongen moest sluiten, maar zijn personeel bij zich wilde houden, zocht hij naar nieuwe mogelijkheden: “Ons personeel is gewend om met mensen om te gaan en service te verlenen. De collega’s zijn van nature erg zorgzaam; daarom vroeg ik ze of ze misschien tijdelijk werkzaam wilden zijn in een coronateststraat. Uit de medewerkers die zich aanmeldden, hebben wij er tien gekozen. Zij hebben een korte opleiding gehad voor het afnemen en checken van een coronatest.” Voor de medische kennis en de vakbekwame uitleg aan de medewerkers werd contact gezocht met dokter Grosfeld uit Son en Breugel. Hij zegde zijn medewerking toe, nadat hij voldoende vertrouwen had in het goed uitgewerkte plan.

Samenwerking
Dankzij deze samenwerking heeft Son en Breugel vanaf dinsdag 17 november zijn eigen corona-snelteststraat op de Kanaaldijk Zuid 2. Iedereen met klachten kan zich hier zeven dagen per week laten testen. De sneltests die worden gebruikt zijn door het RIVM goedgekeurde tests.

De locatie is makkelijk toegankelijk met de auto. De test wordt afgenomen terwijl u in de auto zit en binnen een uur krijgt u de uitslag via mail met een certificaat toegestuurd.

Openingstijden
De teststraat is open van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer informatie kijkt u op www.covid-19sneltestcentrumsonenbreugel.nl  of belt u met 06-10046410 e-mail info@covid-19sneltestcentrumsonenbreugel.nl.