Een aantal deelnemers in beeld tijdens de voetbalkwis
Een aantal deelnemers in beeld tijdens de voetbalkwis Foto: Stichting Meedoen S&B

G-team SBC in actie op het computerscherm

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Het G-team van SBC kwam dinsdag 10 november weer in actie. Dit keer niet in het echt op het veld, maar voor het computerscherm. Samen speelden zij in twee groepen de Grote VoetbalKwis. Door de nieuwe coronamaatregelen liggen de wekelijkse voetbaltrainingen én de wedstrijden alweer een tijdje stil. Dat is niet alleen jammer voor de sport, maar ook voor de onderlinge contacten tussen spelers en trainers. 

Het G-team van SBC is in 2014 opgestart door John van Hout (trainer) en Willem van ’t Geloof (voorzitter) van SBC in samenwerking met stichting MeeDoen S&B. Veel kinderen en jongeren met een beperking in Son en Breugel (en enkele uit de randgemeenten) wilden heel graag voetballen, maar meedoen in een regulier team was lastig. Het G-voetbal is nog steeds een succes. De vaste trainers Giel, Eline, Rinie, Frank, Twan, Giorgio, Mathijs en Ron blijven het team enthousiasmeren en motiveren, om wekelijks een mooie pot voetbal te kunnen spelen.

Omdat de trainingen nu stilliggen en het toch belangrijk is om contact met elkaar te houden, hebben de trainers in samenwerking met stichting MeeDoen het initiatief genomen, om een leuke digitale VoetbalKwis te organiseren.

Het was dinsdag 10 november een ware happening. Er waren bij de opstart wat verbindingsproblemen, maar toen het team opgesteld stond, kon de avond beginnen. De kwis bestond uit 21 vragen (en een bonusvraag) en deze werden een voor een door de trainers voorgelezen. De vragen waren gevisualiseerd met afbeeldingen, zodat het voor iedereen mogelijk was om mee te doen. Na het inzenden van de antwoorden, werden de topscorers snel bekend. Koen, Menno, Emiel en Ronan scoorden de meeste (doel)punten. Voor iedereen was er een prijs, met voor de topscorers iets extra’s. De prijzen zijn thuis, voor de deur, coronaproof aan de spelers overhandigd. De trainers en spelers kijken terug op een mooie, gezellige avond. Men stemde gezamenlijk voor een tweede kwisavond voor over een paar weken.

Op woensdag 18 en donderdag 19 november organiseert MeeDoen voor alle kinderen en jongeren van stichting MeeDoen het spel ‘Wie ben ik?’ met thema Disney. Ook voor deze activiteit zijn er weer veel inschrijvingen.
De organisatie heeft er zin in.