Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Sinterklaas begroet kinderen via livestream

Algemeen

Son en Breugel - Het was zondag 15 november, rond een uur of twee, vrij stil op straat in Son en Breugel. In veel huizen zaten de kinderen voor de televisie om te kijken naar de live uitzending met Sinterklaas. De Goedheiligman kwam rond 14.00 uur aan in La Sonnerie, waarna hij vanuit zijn werkkamer de kinderen toesprak.  

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

In deze coronaperiode is naar een alternatief programma gezocht, omdat de intocht niet op de traditionele wijze gehouden kon worden. Samen met het bestuur van het Sint Nicolaascomité had Sinterklaas geregeld dat hij in La Sonnerie een aantal dagen kon logeren en waaruit hij de kinderen en hun ouders via de televisie kon begroeten. Tijdens de uitzending kwamen vele vragen binnen via de chat, waarvan enkele vragen werden beantwoord. Zo verklapte Sinterklaas dat hij 654 jaar oud is en dat hij zijn paard Ozosnel zijn lievelingsdier noemt. Ook liet Sinterklaas tekeningen zien die bij DeMooiSonenBreugelKrant waren binnengekomen, maar ook tekeningen die burgemeester Hans Gaillard had ontvangen.  

1400 verbindingen
Gedurende de uitzending waren veel computers rechtstreeks verbonden met Sinterklaas. Bestuurslid Hans Teulings vertelt: “We krijgen heel veel vragen van kinderen binnen, en zien dat er ruim 1400 livestreams zijn. Daar doe je het voor. We hebben onze plannen regelmatig moeten bijstellen en als je dan het enthousiasme ziet, dan is dat een groot compliment waard.”

Hulppieten
Tijdens de uitzending had de Goedheiligman gezelschap van vier Pieten, die een persoonlijke brief van de Sint hadden ontvangen. Een van de Pieten vertelt: “Ik was totaal verrast, ik kreeg een brief met daarin de vraag of ik hulppiet wilde zijn. Dat vond ik een grote eer en daarom heb ik meteen laten weten dat ik dit wilde doen.” Sinterklaas had 35 brieven op de post gedaan en alle hulppieten die de Sint had uitgezocht wilden heel erg graag meehelpen.

Snoepzak
Tijdens de uitzending werd een aantal keer rechtstreeks overgeschakeld naar Pieten die bij de scholen in Son en Breugel zakken met snoepgoed neerlegden. Op een vraag van een kijker dat de scholen dicht zijn op zondag, antwoordde een van de Pieten dat zij dit weer hadden geregeld met de leraren op school. Voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 5 ligt er maandag op school een snoepzak klaar.

Volgend jaar
Het bestuur kijkt zeer tevreden terug naar deze uitzending, maar er gaat niets boven een echte intocht waar kinderen aan de kade staan en op het Raadhuisplein om Sinterklaas welkom te heten. “We hopen dat Sinterklaas en de Pieten volgend jaar weer met de boot naar Son en Breugel komen en dat we dan weer kunnen genieten van een mooie intocht”, aldus Hans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding