Astrid en Richard Jacobs (l) en Maartje van Beek (r)
Astrid en Richard Jacobs (l) en Maartje van Beek (r) Foto: Wil Feijen

100% biologisch wordt 100% verwennerij

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Nadat Maartje van Beek (41) ruim voor het uitbreken van de coronapandemie besloot met haar biologische kruidenierswinkel te stoppen, heeft ze vele potentiële overnamekandidaten voorbij zien komen. Hoewel Van Nature op de Airbornestraat 10A draait als een tierelier, kon ze het runnen van deze goedlopende winkel helaas niet meer combineren met haar gezin.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

“Mijn man, die in de horeca werkt, en onze twee opgroeiende kinderen hebben ook recht op m’n volle aandacht. Passie en overgave kon ik zeker kwijt in m’n gemoedelijke winkel, en dus ging ik met pijn in het hart op zoek naar waardige opvolgers, nu mijn huurcontract binnenkort afloopt”, aldus de goedlachse onderneemster. Hoewel die zoektocht naar een waardige opvolging niet van leien dakje ging, lijkt de oplossing die nu aanstaande is voor zowel Maartje als de nieuwe eigenaren een lot uit de loterij.

Ziel en zaligheid
Op zaterdag 21 november zal de biologische winkel voor het laatst haar deuren openen en kunnen de klanten nog profiteren van de laatste dagen van de opheffingsuitverkoop. “Hopelijk kan ik de komende dagen op een positieve manier nog een praatje maken met al die trouwe klanten, waarna ik mijn ‘kindje’ kan overdragen, want zo voelt deze hippe en eerlijke winkel voor mij, waar ik al mijn ziel en zaligheid in mocht steken de afgelopen jaren”, vervolgt Maartje.

Luxe lekkernijen
Het gastronomische echtpaar Richard en Astrid Jacobs zal na een verbouwing van het pand het stokje met passie gaan overnemen en zich exclusief storten op ‘food’, onder de nieuwe naam Sonrisa. Beiden hebben een karrenvracht aan ervaring in het culinaire segment en grijpen met beide handen deze buitenkans aan om opnieuw in Son de inwoners te trakteren op luxe lekkernijen uit de Hollandse en mediterrane keuken. Astrid: “Eigenlijk hebben we alweer drie jaar geleden ons restaurant ’t Kleijn Geluck aan het Raadhuisplein verkocht om een soortgelijke reden als waarom Maartje nu noodgedwongen haar deuren sluit. Het dag en nacht in touw zijn voor je gasten is werkelijk een prachtige roeping, maar iedere medaille heeft zijn keerzijde, zolang er slechts 24 uur in een dag zit. In de tussenliggende periode hebben we, naast mijn knierevalidatie en de mantelzorg voor mijn ouders, op projectbasis meerdere horecaopdrachten uitgevoerd. Verder hebben we in die adempauze in Spanje ons prachtige buitenhuis opgebouwd, genaamd ‘Sonrisa’. Overigens staat deze naam, behalve voor een fraai Brabants dorp en de afkorting van onze namen, in het Spaans voor ‘glimlach’.

Rustiger vaarwater
Inmiddels zijn Richard en Astrid in rustiger vaarwater beland en ze hebben enorm veel zin om als traiteur hun speciaalzaak op te bouwen en de klanten te gaan verwennen met hoogstaande producten. Astrid: “We willen uiteraard direct een graantje meepikken van de maand december, waarin traditioneel veel vraag is naar luxe verwennerij in de keuken. Onze formule zal in vele opzichten anders worden dan de manier waarop Maartje haar eerlijke biologische versproducten heeft verkocht. Toch zullen ook wij veel energie steken in het adviseren en kooktips geven over het diverse assortiment. Onze ‘gasten’ kunnen tot 18.30 uur bij ons terecht voor delicatessen, zoals verse oesters, coquilles, quiches, hazenpeper, zuurkool en oergroenten. Als kers op de taart voeren we een zelf samengesteld assortiment kwaliteitswijnen. Daarnaast willen we de mogelijkheid gaan bieden ook thuis te bezorgen.”

Gunfactor
Tot slot beaamt Maartje dat zeker in deze coronatijd de hang naar mooie gerechten, bereid in je eigen keuken, alleen maar gegroeid is. “Als je met onze specifieke kennis over voeding ook nog eens de gunfactor krijgt van je klanten, dan kan het niet anders dan succes brengen voor Astrid en Richard. Zaterdag 21 november zal ik zelf ‘de navelstreng doorknippen’ bij het sluiten van mijn winkel, maar ik wens mijn opvolgers het allerbeste bij het uitslaan van hun vleugels op de Airbornestraat”, sluit Maartje af.