Burgemeester Hans Gaillard
Burgemeester Hans Gaillard Foto: Wil Feijen

Brief van burgemeester Hans Gaillard

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Burgemeester Hans Gaillard heeft in DeMooiSonenBreugel een open brief aan de inwoners van Son en Breugel geschreven, zie hieronder zijn tekst. 

Aan de inwoners en ondernemers van Son en Breugel,

Vorige week heeft onze gemeenteraad de begroting voor het komende jaar behandeld. Bij die gelegenheid is uiteraard ook gesproken over wat ons allemaal bezig houdt: het coronavirus. Dat gaf mij de kans om aan te geven, dat ik trots ben op Son en Breugel.Trots op de wijze waarop verreweg de meesten zich houden aan de beperkende maatregelen. Hoe vervelend dat ook is.Trots op de wijze waarop veel ondernemers omgaan met de veranderde omstandigheden. Met veel creativiteit en inzet ontwikkelen zij nieuwe activiteiten om klanten toch te bedienen.Trots op de verschillende initiatieven in buurten om sociale contacten plaats te laten vinden. En om gepast de feesten te vieren, die zo belangrijk zijn.Zo is Sinterklaas toch aangekomen in ons dorp en kon ik hem - digitaal - welkom heten.

Sinds maart van dit jaar leven we al in deze moeilijke tijd, “het nieuwe normaal”. Voor grote groepen mensen heeft dat ingrijpende gevolgen. Veel ondernemers zien hun bedrijf in problemen komen. Thuiswerken is voor velen de norm geworden. Senioren durven de deur niet meer uit, of zien hun kinderen en kleinkinderen nog maar mondjesmaat. Mensen bewegen minder, vereenzamen, hebben behoefte aan een verzetje, aan contact.Vanuit de gemeente willen we graag een handje helpen. In het midden van deze Mooi Son en Breugel krant vindt u een heleboel suggesties om deze tijd net wat beter door te komen. Ook vindt u daar adressen van organisaties, die u hulp kunnen bieden.

Het is een moeilijke tijd. Samen kunnen we het allemaal wat draaglijker maken.Samen houden we ons aan de regels, samen proberen we gezond te blijven.

Hans Gaillard
Burgemeester van Son en Breugel