Nicky met een van de voorbeelden
Nicky met een van de voorbeelden Foto: Wil Feijen

Maak je eigen kerststuk tijdens online kerstworkshop

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Het geven van workshops is Nicky van der Wijst van Bloemsierkunst Le Soleil niet vreemd. Ze is tijdens haar opleiding ermee begonnen en in 2019 gaf ze voor het eerst in haar winkel aan de Markt in Son en Breugel een kerstworkshop. Dat was meteen een groot succes: 120 personen verdeeld over tien avonden. De mooiste creaties werden gemaakt en mee naar huis genomen. Dit jaar staat de kerstworkshop weer op het programma, alleen wordt deze iets anders gehouden dan vorig jaar.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De kerstworkshop werd vorig jaar aan een grote tafel achter in de winkel gehouden, waar drie voorbeelden stonden als inspiratie voor de deelnemers. De deelnemers konden op de avond zelf kiezen voor welk model ze zouden gaan en in welke kleur ze hun kerststuk wilden maken. Dit concept zou ook de basis zijn voor de kerstworkshops van dit jaar. Doordat dit met de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is, komt Nicky met een alternatief plan: de online kerstworkshop.

Andere invulling
Nicky: “Vanwege het coronavirus kan de workshop niet doorgaan zoals ik gepland heb en moest ik op zoek naar een andere invulling. Ik ga nu de workshop online aanbieden, waarbij ik in de winkel ben en de deelnemers thuis. Het is een grote verandering ten opzichte van vorig jaar, maar ik ben wel blij met deze mogelijkheid.” De livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Foolen Audio & Light, die ervoor zorgt dat alles goed in beeld wordt gebracht.

Twee voorbeelden
Nicky heeft deze keer twee voorbeelden gemaakt die in de winkel gepresenteerd worden. De deelnemers kiezen het voorbeeld uit dat ze willen maken en bepalen ook in welke kleur ze het gaan doen. Nicky: “Dit geven ze dan door bij de inschrijving. Op zaterdag 12 december staan de pakketten klaar in de winkel en kunnen door de deelnemers opgehaald worden, of we kunnen het pakket thuisbezorgen.” Bij het pakket zit een code waarmee de deelnemers dinsdag 15 december kunnen inloggen. “Om 19.00 uur begin ik met het geven van een uitleg over de twee voorbeelden en dan gaan we samen aan de slag. Stap voor stap wordt alles uitgelegd. Het enige gereedschap dat je klaar moet leggen is een snoeischaar”, vult Nicky aan.

Gezellige en creatieve avond
Gedurende de liveverbinding kunnen er vragen gesteld worden via de chat en Nicky zal deze dan live beantwoorden. In tegenstelling tot vorig jaar dienen de deelnemers zelf voor een hapje en een drankje te zorgen tijdens de workshop. “Dat kan ik helaas online niet aanbieden”, lacht de jonge onderneemster. Ondanks dat het anders is, gaan we er een gezellige, creatieve avond van maken, waar de meest mooie creaties ontstaan. Het is mooi om te zien dat iedereen met dezelfde materialen toch een net iets ander kerststukje weet te maken.”

Informatie
Voor meer informatie en aanmelden voor de workshop mail naar info@lesoleilbloemen.nl of bel naar 0499-472231.

Afbeelding