Mw. Burgering en burgemeester Gaillard ondertekenen het exploitatiecontract
Mw. Burgering en burgemeester Gaillard ondertekenen het exploitatiecontract Foto: Wil Feijen

Ondertekening exploitatiecontract voor buitenreclame op Ekkersrijt

Algemeen gemeente

Son en Breugel - In het gemeentehuis tekenden burgemeester Hans Gaillard namens de gemeente en de heer en mevrouw Burgering namens Best Image BV op vrijdag 20 november een tienjarige overeenkomst waarbinnen het bedrijf de exploitant wordt voor reclame-uitingen op lichtmasten en infozuilen op Ekkersrijt.

Best Image BV kwam als beste uit de aanbesteding, die aan deze overeenkomst vooraf ging. Daaraan heeft de groene en duurzame visie van het bedrijf bijgedragen. Er komt een dimsysteem op de installaties, dat ’s nachts wordt geactiveerd om energie te sparen en lichtvervuiling tegen te gaan. Reclame-uitingen komen op afneembare stickers, zodat platen steeds hergebruikt kunnen worden. Het bedrijf krijgt voor de looptijd van de overeenkomst het alleenrecht om reclame-uitingen op de reclamedragers als lichtmasten en infozuilen te exploiteren.

Daarnaast is het voor adverteerders mogelijk om op Ekkersrijt te adverteren op A0-posters. De exploitatie van deze reclamedragers is gegund aan ESH Media uit Woerden. Ook met deze partij gaat de gemeente een overeenkomst voor 10 jaar aan.

Wethouder Jan Boersma, portefeuillehouder Ekkersrijt: “Met deze afspraken krijgt de buitenreclame een goede impuls. De buitenruimte van ons bedrijventerrein wordt overzichtelijker en prettiger om in te verblijven. Bovendien komen reclame- en promotieboodschappen van de adverteerders beter tot hun recht.”

De gemeente heeft inmiddels zes reclame-exploitanten gecontracteerd met ieder een eigen specialisme. Een overzicht van deze partijen vindt u op www.sonenbreugel.nl, als u op ‘reclame’ zoekt.

De heer Burgering ondertekend het exploitatiecontract