Initiatiefneemster Stephany Leermakers van stichting Met je hart
Initiatiefneemster Stephany Leermakers van stichting Met je hart Foto: Wil Feijen

Steun de lokale ‘EET met je hart’-campagne

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De startdatum van de landelijke ‘EET met je hart’-campagne van stichting Met je hart vindt al acht jaar plaats op 1 november. Gedurende zes weken vanaf 1 november, wordt aan restaurantgasten een vrijwillige donatie van een euro gevraagd. De stichting ‘Met je hart Son en Breugel’ neemt ook deel aan deze actie en zij organiseert met de donatie waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen in de lokale horeca.

Dit jaar is alles anders. De horeca mag geen gasten ontvangen, waardoor de EET met je hart-campagne, de belangrijkste lokale fondsenwerving voor stichting Met je hart Son en Breugel, in het geding is. Tegelijkertijd neemt de eenzaamheid onder kwetsbare ouderen in deze periode alleen maar toe. Reden te meer voor Met je hart om zich extra hard in te zetten om haar ouderen te laten voelen dat ze niet vergeten worden.

Hartverwarmend
Met je hart Son en Breugel kijkt er naar uit om volgend jaar weer vele ontmoetingen te kunnen organiseren bij haar loyale horecapartners, om de ergste eenzaamheid van de ouderen te verzachten. “Het is hartverwarmend hoe gastvrij de horeca ons keer op keer ontvangt en omarmt”, aldus de stichting. “En daarom extra pijnlijk om te zien hoe zwaar zij het momenteel hebben.”

Niet bij de pakken neerzitten
Toch zit Stichting Met je hart Son en Breugel niet bij de pakken neer en is tot het eind van dit jaar een alternatieve EET Met je hart-campagne opgestart. Bestel lokaal bij de horeca en doe een donatie via de QR-code die onderaan deze tekst staat. Je steunt er niet alleen de stichting en dus de ouderen mee, maar óók de lokale horeca.

Foodwinkels
De campagne wordt dit jaar ook omarmt door diverse foodwinkels. Ook zij steunen de stichting én de horeca met de verkoop van specifieke EET Met je hart producten. Zie www.metjehart.nl/gemeenten/Sonenbreugel voor een overzicht van de deelnemers aan de EET Met je hart-campagne.

Lokaal ingezet
Honderd procent van de donaties aan EET met je hart wordt lokaal ingezet om eenzaamheid bij ouderen te verzachten. Stephany Leermakers uit Son en Breugel vertelt hierover: ”Samen genieten, oprechte aandacht en nieuwe contacten maakt alles mooier. Precies waar onze ouderen zo hard behoefte aan hebben. Help ons om er ook in 2021 voor hen te kunnen zijn. Heel veel dank voor alle steun.”

Reken af met eenzaamheid 
De stichting is op zoek naar eenzame ouderen uit Son en Breugel. Heb jij iemand in jouw kennissenkring of iemand in de straat wonen waarvan jij denkt dat deze dorpsgenoot erg eenzaam is en zou goed bij onze stichting zou passen? Neem dan contact op met Anouk van der Heijden, via anouk.vanderheijden@metjehart.nl of via Dianne van Hak, telefonisch bereikbaar via 06-52772329.

Over Stichting Met je hart
Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in hun eigen buurt. De missie: Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar ontmoeten. Wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Scan de QR-code en selecteer Son en Breugel voor je donatie
Afbeelding