Afbeelding

Klokkentorentje weer terug op het Oude Raadhuis

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De eerste plannen voor een restauratie van de kerktoren en het Oude Raadhuis in Son en Breugel waren er al in 2015. Maar de restauratie van beide monumenten begon uiteindelijk pas in de zomer van dit jaar. Vanaf het begin spreekt de uitvoerder van het project liever over conserveren: het in de beste staat van onderhoud terugbrengen van de gebouwen. De gebouwen zullen daarna, bij goed periodiek onderhoud, weer tussen de 30 en 50 jaar meegaan.

Redacteur: Adrie Neervoort

Verschillende onderdelen zijn inmiddels al geconserveerd, en dus niet vervangen of in nieuwstaat teruggebracht. De gebouwen worden zodanig behandeld dat de originele staat waarin ze waren behouden blijft en de houdbaarheid wordt verlengd. Het torentje is daar waar nodig vernieuwd en verschillende onderdelen zijn volledig geconserveerd. Vrijdag 20 november werd het klokkentorentje weer teruggeplaatst op het Oude Raadhuis.

Haantje op de kerktoren
De kerktoren heeft zijn wijzerplaten weer terug, het uurwerk komt later. Het haantje wordt ook teruggeplaatst; dit zal op 11 december gebeuren.

Ledverlichting
Het werk zal medio december zijn afgerond, waarna zowel de kerktoren als het Oude Raadhuis opnieuw worden uitgelicht, maar nu door duurzame ledverlichting. Hierdoor worden ze nog meer dan nu opvallende bouwwerken in het centrum van Son en Breugel.

Afbeelding