Toon Welten (l), Ivo Jansen (m) en Giel Hilgerdenaar (r) en op de voorgrond De Alpenzusjes
Toon Welten (l), Ivo Jansen (m) en Giel Hilgerdenaar (r) en op de voorgrond De Alpenzusjes Foto: Wil Feijen

Livestream-event als lichtpuntje tijdens de feestdagen

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Ivo Jansen, eigenaar van Grand-café Het Raadhuys, organiseert samen zijn bedrijfsleider Toon Welten en Giel Hilgerdenaar, dj en eigenaar van evenementenbureau Draaimeester, rond Kerst en Nieuwjaar een livestream-event met een ‘walk thru’ in het centrum van Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Het livestream-event zal niet alleen voor wat gezelligheid in coronatijd zorgen, maar ook een goed doel ondersteunen. “Wij houden ons tijdens het event natuurlijk aan de opgelegde maatregelen rondom het coronavirus, maar ook dan kan het heel gezellig worden”, zo laat Toon enthousiast weten.

Geld inzamelen
Toon maakt samen met Giel al sinds de verplichte horecasluiting een vooral door de jeugd goed bekeken livestream vanuit Grand - café Het Raadhuys. Tijdens deze samenwerking kwam Giel met het idee om via de livestream geld in te zamelen voor een goed doel. Ook Toon wilde wat meer met de livestream doen en zag in het idee dan ook de kans om juist nu rond de komende feestdagen wat te organiseren voor een breder publiek.

Een gemis
Bij de uitwerking van het plan werd gekeken naar wat kon binnen de beperkingen zoals die er zijn door corona, en de mogelijkheden die zij hadden wat techniek en locatie betreft. “Dit jaar gaan veel evenementen niet door, zoals bijvoorbeeld het ijsfeest, en dat is een gemis voor de levendigheid in het centrum tijdens de decembermaand”, aldus Giel.

Passende gezelligheid
Het livestream-event is zeker geen vervanging van het ijsfeest volgens de heren, maar zorgt wel voor een passende gezelligheid in het centrum. De ‘walk thru’ heeft ook al een naam: Het Glazen (Raad)Huys, een verwijzing naar het glazen huis. “Want net als het glazen huis van Serieus Request willen wij geld ophalen voor een goed doel”, aldus Toon.

Belevingspad
Nog niet alles is uitgewerkt, maar het idee is dat mensen die komen doneren of gewoon even langskomen voor de gezelligheid, Grand - café Het RaadHuys via een tijdelijke ingang betreden en via een ‘belevingspad’ het pand via de hoofdingang weer verlaten. Buiten op het terrein van het café zal er ondermeer een foodtruck staan voor de inwendige mens. Het gaat om een meerdaags livestream-event, waar behalve lokaal talent, en natuurlijk het vaste team van de livestream van Het Raadhuys, ook enkele bekendere artiesten aan meewerken.

Goede doel
De kijkers van de livestream en de bezoekers van de ‘walk thru’ zullen verrast worden. Ook kunnen er prijzen gewonnen worden; meer kunnen ze er nog niet van zeggen omdat nog niet alles is ingevuld. Centraal in het programma zullen de donaties staan voor het goede doel. Het goede doel is de Waterengel, een rondvaartboot die zal worden ingezet om gratis tochten voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking te realiseren. De boot is rolstoeltoegankelijk, prikkelarm, kleinschalig en dementievriendelijk.

Interactie
Toon en Giel hopen dan ook dat iedereen op zijn manier geld zal inzamelen voor dit goede doel; de opbrengst kan dan via de ‘walk thru’ gedoneerd worden. Veel van deze donaties zullen ook in beeld komen tijdens de livestream. Natuurlijk pikken we er ook enkele mensen uit voor een kort gesprek; deze interactie is dan weer onderdeel van de livestream.

Muziek aanvragen
Het geheel zal volgens de heren dus coronaproof plaatsvinden; op de locatie zal de anderhalve meter worden gewaarborgd en mensen kunnen thuis meegenieten van wat er allemaal gebeurt. “Ook hebben de kijkers de mogelijkheid om muziek aan te vragen; dat kan gratis, maar door een donatie is de kans natuurlijk groter dat het verzoeknummer ook gedraaid gaat worden. Zo kun je bijvoorbeeld iemand, die je weinig of niet ziet door de maatregelen, verrassen met zijn of haar lievelingsmuziek en een persoonlijke boodschap. Zo worden de feestdagen toch heel bijzonder”, geeft Giel aan.

Steentje aan bijdragen
Toon en Giel zijn zich ervan bewust dat het programma nog niet rond is, maar ze wilden alvast iedereen informeren, zodat men alvast kan nadenken over hoe men straks mee wil werken aan het goede doel. Dit jaar zullen de feestdagen anders zijn dan ooit gedacht. Toon en Giel willen daar graag een positief steentje aan bijdragen door samen met de inwoners van Son en Breugel aan een ander te denken.