Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Praat en denk mee en geef je mening over het sinterklaasfeest, kerst en oud en nieuw

Algemeen TIPSonenBreugel

Son en Breugel - Tijdens de persconferentie van de regering van dinsdag 17 november werden de aangescherpte maatregelen, die twee weken eerder afgekondigd werden, versoepeld. Een van deze maatregelen was dat de groepsgrootte voor binnen verhoogd werd van twee naar drie personen, buiten het eigen huishouden om. Het aantal personen dat tijdens de kerstdagen en oud en nieuw samen mag zijn volgens de richtlijnen van het RIVM, wordt begin december bekendgemaakt.

Redacteur: Emmy Grit

Voor DeMooiSonenBreugelKrant aanleiding om uit te zoeken hoe de burgerpanelleden de komende feestdagen gaan vieren. In samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau TOPOnderzoek uit Horst heeft DeMooiSonenBreugelKrant een vragenlijst samengesteld. TIPSonenBreugel is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Son en Breugel en houdt periodiek een onderzoek over lokale en actuele onderwerpen. Via het burgerpanel doe je niet mee aan opiniepeilingen, maar geef je via raadgevende vragen antwoord. Geen vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden, maar die een onderbouwing moeten hebben. TIPSonenBreugel praat samen mét de inwoners in plaats van óver de inwoners.

Sinterklaas
Het onderwerp dat in de raadpleging van december centraal staat, betreft het vieren van het sinterklaasfeest en de invulling van de kerstdagen en oud en nieuw met betrekking tot de maatregelen die afgekondigd zijn door het kabinet. Hoe vier je dit jaar sinterklaas? En heb je dit jaar de livestream via internet bekeken? De redactie is benieuwd naar jouw mening en antwoorden.

Kerstdagen

Verder worden er vragen gesteld over de komende kerstdagen. Heb je de afgelopen jaren de kerstdagen thuis gevierd, of ging je op vakantie? Heb je voor dit jaar al plannen gemaakt? Met hoeveel personen vierde je de kerstdagen en/of oud en nieuw voorgaande jaren. Vier je de komende jaren de feestdagen op dezelfde wijze, of gaat dit anders worden? Ook hier is de redactie benieuwd naar jouw mening en antwoorden.

Vuurwerk
En hoe denk je over het afsteken van vuurwerk op oudejaarsdag? Ben je het eens met het besluit van het kabinet om het afsteken dit jaar te verbieden? Stak je voorgaande jaren vuurwerk af en wat ga je dit jaar doen? Houd je je aan het verbod, of vind je het onterecht dat er een verbod is ingesteld?

Word lid 
Jouw mening en antwoorden zijn belangrijk. Wil je hierover meepraten en meedenken? Vul dan de vragenlijst in die TOPOnderzoek op dinsdag 8 december verstuurd naar de panelleden. Ben je nog geen lid? Meld je dan gratis en anoniem, voor 7 december, aan als lid van dit burgerpanel (vanaf 16 jaar). Klik hier om je aan te melden. Binnen een paar minuten ben je burgerpanellid en praat je en denk je mee over bovenstaande vragen én over andere lokale actuele onderwerpen.

Praat en denk mee met het burgerpanel TIPSonenBreugel.
Ook jouw mening telt!