Afbeelding
Foto: ©mooisonenbreugel

Wie zet jij in het ‘Son-licht’?

Algemeen MooiSonenBreugel

Son en Breugel - Nog een paar dagen en de laatste maand van het jaar begint alweer. December is vaak een maand waarbij mensen terugkijken op het afgelopen jaar. Een bewogen jaar voor veel Nederlanders, dat men zich wellicht in lengte van dagen nog zal kunnen herinneren.

In januari en februari van dit jaar was alles nog normaal. Er werden plannen gemaakt, vakanties werden geboekt, activiteiten en evenementen stonden in de agenda’s, sportwedstrijden werden gespeeld met toeschouwers aan de kant, de leerlingen gingen naar school en de werknemers gingen naar hun werkplek. Hoe anders is het na maart gegaan: het coronavirus zette een dikke streep door alle plannen, activiteiten en evenementen.

Heel de wereld, dus ook Nederland, kreeg te maken met de verschrikkelijke effecten die dit virus met zich meebracht. Er moest afscheid worden genomen van dierbaren, opnames in het ziekenhuis, soms ver weg van familie, en veel bedrijven kregen het zwaar, en sommige konden zelfs het hoofd niet boven water houden.

Maar ook het vieren van een verjaardag of jubileum kon niet meer doorgaan op de manier waarop men dit gewend was. Een spontaan kopje koffie drinken bij je buren, familie of vrienden kon niet meer, laat staan in een horecagelegenheid.

Om het jaar toch positief af te sluiten wil DeMooiSonenBreugelKrant dorpsgenoten in het ‘Son-licht’ zetten. Het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld mooie initiatieven ontstaan, hebben dorpsgenoten elkaar geholpen, hetgeen vaak uit onverwachte hoek kwam; momenten om dankbaar voor te zijn, zowel voor de grote als voor de kleine.

Wie wil jij in het ‘Son-licht’ zetten? Wie wil jij bedanken voor de hulp die je hebt gekregen? Of wie wil jij een hart onder de riem steken? Laat het de redactie weten waarom jij dankbaar bent of waarom je aan een ander denkt. Stuur je reactie naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl. In de kerstkrant van 23 december kun je de berichten teruglezen.