Jente heeft haar kadootje in ontvangst genomen van Sinterklaas
Jente heeft haar kadootje in ontvangst genomen van Sinterklaas Foto: Ingezonden

Sinterklaas verrast alsnog SBC G-team

Algemeen Sinterklaas

Son en Breugel - Dat er dit jaar geen normale Sinterklaasviering voor het G-team van SBC georganiseerd kon worden, stond al lang vast. Maar dat de Sint en zijn gevolg dit zomaar aan zich voorbij lieten gaan, was geen optie.

De goedheiligman ging, net zoals in vroegere tijden, vrijdag 27 en zaterdag 28 november gewoon naar de kinderen toe. De ruim 20 kinderen, variërend van 12 tot 32 jaar, werden verrast met een voordeurbezoek. Gelukkig is de gekrulde staf ruim 1,5 meter lang, zodat de Sint een veilige boks kon maken met de kinderen en hun ouders.

Nadat Voetbal-Piet met de nodige bonzen op het raam zichzelf aankondigde, werd er steevast vol verwondering opengedaan. Vol geloof, soms met twijfel, werden de cadeautjes in ontvangst genomen. Zelfs het strooigoed had de Bak-Piet speciaal verpakt. Dat er vanuit SBC een gadget was ingepakt kon natuurlijk niet stuk.

En Marcel en Jeanette Verhoeven van de Plus hadden wederom de chocoladeletters keurig op volgorde gelegd zodat de Voetbal-Piet ze zomaar uit de zak kon toveren. Zelfs het traditionele gedichtje werd soms door de kinderen luid opgelezen.

De contactmomenten tijdens trainingen en wedstrijden zijn erg belangrijk voor deze groep kinderen. Het was daarom extra zuur dat in september het voetbalseizoen wederom werd afgebroken. De trainers en coaches weten het niet zeker maar geloven stellig dat dit contactmomentje van 10 minuten niet snel vergeten wordt. De vrolijke en enthousiaste gezichten in de voordeur deden zelfs de Sint en Piet goed.

Katie schudt op anderhalve meter de hand met de Sint
Daan bedankt de Sint met een hartelijke lach