Huisarts De Groot bij MC De Linden
Huisarts De Groot bij MC De Linden Foto: Wil Feijen

Negatief getest en toch klachten?

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Zoals de landelijke cijfers per dag variëren van patiënten die positief getest zijn op het coronavirus, zo variëren ze ook in Son en Breugel. Dagelijks worden er één of meerdere afspraken gemaakt voor het isolatiespreekuur bij Medisch Centrum De Linden. Ook bij de GGD en bij de corona-snelteststraat melden zich nog steeds dorpsgenoten met coronagerelateerde klachten. “We zijn er nog niet”, aldus huisarts Christian de Groot van het medisch centrum.

Redacteur: Emmy Grit

Patiënten met milde tot ernstige klachten kunnen een afspraak maken bij de doktersassistentes. Zij beoordelen of een patiënt tijdens het isolatiespreekuur gezien moet worden. “Veel patiënten zien we niet eens, maar vanuit de GGD krijgen wij wel melding of een patiënt positief getest is.” Het komt regelmatig voor dat de huisarts na zo’n melding contact opneemt met de patiënt. “Vooral ouderen, mensen die alleen zijn en patiënten die chronische klachten hebben, proberen we te bellen om te vragen hoe het gaat en of ze hulp hebben. We merken dat patiënten dat fijn vinden. Patiënten mogen ons natuurlijk ook altijd bellen als ze vragen hebben als ze te horen hebben gekregen dat ze positief getest zijn”, aldus de huisarts.

Negatief met klachten
Sinds een paar weken is in Son en Breugel een snelteststraat neergezet, waar al veel inwoners zich hebben laten testen. “Wat veel mensen nog niet weten is dat, als ze wel klachten hebben en toch negatief getest zijn, zij alsnog een afspraak moeten maken bij de GGD om zich daar nogmaals te laten testen, omdat er bij de GGD andere tests worden gebruikt”, legt Christian uit. “Als er uit de test bij de teststraat ‘positief’ komt, dan weet je in ieder geval dat je in quarantaine moet, inclusief je huishouden, totdat je 24 uur klachtenvrij bent”, voegt de huisarts nog toe.