Wendy Bekkers overhandigd Sinterklaas de cheque van 500 euro voor het Sint-Nicolaascomité
Wendy Bekkers overhandigd Sinterklaas de cheque van 500 euro voor het Sint-Nicolaascomité Foto:Het Sinterklaascomité

Sint-Nicolaascomité ontvangt cheque van 500 euro

Algemeen Sinterklaas

Son en Breugel 

De Gluurpietenactie in Son en Breugel is een groot succes geworden. Initiatiefneemster Susanne Krijtenburg had het idee in Son en Breugel gelanceerd, waarna zij contact opnam met Wendy Bekkers van Wens Reclame. Wendy, Susanne en Maaike van Oosterhout van boekhandel De Traverse hebben samen de organisatie op zich hebben genomen. In totaal zijn er 428 kleine Gluurpieten gemaakt, waarvan bij verkoop één euro naar het goede doel ging, en 12 grote, waarvan vijf euro voor het goede doel was. De grote waren speciaal gemaakt voor de centrumondernemers.

Redacteur: Emmy Grit

De Gluurpieten waren binnen een half uur verkocht bij boekhandel De Traverse. Wendy: “We dachten er voldoende geproduceerd te hebben, maar de vraag was groter dan het aanbod. We hebben met man en macht gewerkt om er nog meer te maken. Wens Reclame heeft de avonden doorgewerkt en personeel ingehuurd en Maaike heeft met haar team de verkoop en reserveringen van de Pietjes gedaan.” Ondanks dat er nog meer Gluurpieten waren gemaakt, moesten ze toch nog veel mensen teleurstellen.

Van ieder verkocht Gluurpietje ging een bepaald percentage naar het Sint-Nicolaascomité Son en Breugel. “We wilden een lokaal goed doel aan deze actie koppelen. In totaal konden we 488 euro aan het comité geven; dit heeft Wens Reclame aangevuld naar vijfhonderd euro. Op vrijdag 4 december heb ik de cheque aan Sinterklaas overhandigd, waarvoor hij zeer dankbaar was”, vertelt Wendy enthousiast.

Voor 2021 is alweer een nieuwe afspraak gemaakt om samen met het Sint-Nicolaascomité een leuke Pietjesacties te houden. Natuurlijk wordt dit te zijner tijd in DeMooiSonenBreugelKrant bekendgemaakt.