Afbeelding
Foto: Ingezonden

Ruim 9900 nieuwe coronabesmettingen afgelopen etmaal

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / Landelijk - De cijfers van het aantal positief geteste mensen blijven de laatste dagen stijgen, was het zaterdag 12 december nog 9182, zondag 13 december is dit opgelopen naar 9924. De cijfers van de laatste zeven dagen laten de verhoging van de cijfers ook duidelijk zien; op 5 december stond de teller op 38457 en nu een week later, op zondag 13 december, op 56688; een verhoging van 18.231.

Behalve het aantal coronabesmettingen is er ook een toename op zowel de IC als de verpleegafdelingen in de ziekenhuizen. Op 3 december lagen er 458 patiënten op de IC; nu 497. Het aantal patiënten op de verpleegafdeling is met 133 gestegen de afgelopen tien dagen; van 1137 naar 1270.

Het kabinet houdt vandaag, zondag 13 december, een extra overleg over zwaardere coronamaatregelen. De oplopende besmettingscijfers beloven weinig goeds en een strengere lockdown wordt niet uitgesloten. Afgelopen week tijdens de persconferentie kondigde minister-president Rutte aan dat als de besmettingscijfers niet lager zouden worden, dat er voor kerst zwaardere maatregelen genomen zouden worden. Naar verwachting komt mogelijk dinsdag al een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge waarin de nieuwe maatregelen aangekondigd worden.