Afbeelding
Foto: ©Café-Restaurant De Zwaan

Digitale kerstborrel Prodrive goed ontvangen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Op de laatste vrijdag voor kerst staat traditiegetrouw de kerstborrel van Prodrive uit Son en Breugel in de agenda van café-restaurant De Zwaan. Al 25 jaar lang viert het bedrijf zijn kerstborrel bij De Zwaan, waarbij teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar door de directeuren Pieter Janssen en Hans Verhagen van dit internationale bedrijf. Een kerstborrel zoals voorgaande jaren zat er dit jaar niet in vanwege de coronamaatregelen. Bert-Jan Leermakers, eigenaar van De Zwaan, kwam met een alternatief plan, waardoor er toch een kerstborrel gehouden kon worden, zelfs met de collega’s uit het buitenland.

Redacteur: Emmy Grit

“We hebben de afgelopen maanden al een aantal keer een online bier- en wijnproeverij gehouden, waar veel belangstelling voor was”, begint Bert-Jan enthousiast te vertellen. Samen met zijn dochter Stephany is hij naar de twee directieleden gegaan en heeft zijn plannen voor een online kerstborrel op tafel gelegd. “Nadat we hadden uitgelegd hoe het precies in zijn werk ging, waren Pieter en Hans meteen enthousiast, waarna we zijn gestart met alle voorbereidingen”, blikt Bert-Jan terug.

Samenstelling pakketten
In totaal moesten er 1750 pakketten gemaakt worden voor de werknemers van Prodrive, waaronder bier-, alcoholvrijbier-, wijn- en gin-tonicpakketten De pakketten werden samengesteld door het team van De Zwaan. De kok voorzag alle pakketten van koude snacks en hapjes die thuis opgewarmd moesten worden, volgens de bijgeleverde beschrijving. Met het samenstellen van de pakketten werd zelfs rekening gehouden met allergieën en speciale wensen, zoals vegetarische, glutenvrije en lactosevrije producten, maar ook werd rekening gehouden met een notenallergie. “Het vergt veel voorbereiding, en alles moet goed gepland worden, maar samen met ons team hebben we dit binnen een week voor elkaar gekregen”, vertelt de ondernemer trots.

Transport
Met 15 auto’s heeft ons team binnen een paar dagen op 450 locaties alle pakketten bezorgd door heel Nederland. De werknemers die op het bedrijf werkzaam waren, kregen hun pakket daar overhandigd. Behalve de drank en de hapjes, zat in het pakket ook de inlogcode waarmee de medewerkers van Prodrive op vrijdag 18 december konden inloggen voor de livestream. Met collega’s uit Nederland, Israël, China en Amerika werd de eerste ‘world online kerstborrel van Prodrive’ gehouden, die vanuit De Zwaan gepresenteerd werd. Deze avond werd, net als alle andere bier- en wijnproeverijen, mede mogelijk gemaakt door Pieter Foolen en zijn team van Foolen Audio & Light.

Presentatie
Nadat Stephany het openingswoord had gehouden, gaf zij het woord aan de directie die via de onlineverbinding alle collega’s op de hoogte bracht van de ontwikkelingen van het bedrijf en de resultaten van het afgelopen jaar toelichtte. Vanuit De Zwaan werd daarna een uitleg gegeven over de vijf verschillende biersoorten door Karel van bierleverancier Bier&Co. In een presentatie van een kwartier werd per bier uitgelegd wat voor soort bier het is, hoe het gebrouwen wordt, welke ingrediënten er gebruikt zijn, op welke wijze het ingeschonken hoort te worden en welke smaak het biertje heeft. Bert-Jan: “Daarna werden de mensen thuis uitgenodigd om hun biertje te openen en ervan te genieten, in combinatie met de hapjes.”

Vermaak
De wijn werd gepresenteerd door aspirant-vinoloog Aafke Kleinhuis. Zij legde precies uit welke vijf wijnen er in het pakket zaten. Bij het pakket alcoholvrije gin-tonic zat een beschrijving, zodat mensen daar thuis mee aan de slag konden. Tijdens de avond werden degenen die aan de andere kant van het beeldscherm zaten, vermaakt door Denice James die de bingo en quiz voor haar rekening nam, en dj Geert Verschuren die voor de muziek zorgde. Deze dj is al jarenlang een vast gezicht bij de kerstborrel van Prodrive. Tijdens de avond werden de werknemers uitgenodigd om filmpjes en foto’s te uploaden, zodat iedereen tijdens het uitzenden hiervan mee kon genieten.

Op de achtergrond
Bert-Jan: “Tijdens zo’n avond kijk ik op de achtergrond mee en als ik dan zie dat er ruim 1200 mensen zijn ingelogd, dan maakt mij dat bijzonder trots. Ik geniet van het enthousiasme dat mijn team overbrengt op deelnemers van de proeverij en ik geniet van alle reacties die tijdens de livestream voorbijkomen. Op zo’n manier merk je echt dat je, ondanks de grote afstand, toch dicht bij elkaar bent. En dat is een mooie gedachte in deze kersttijd.”

Met elkaar en voor elkaar

Met een warm gevoel en een hoog saamhorigheidsgevoel kijken zowel de directieleden van Prodrive als alle medewerkers van De Zwaan terug op deze avond. “Dat we in deze moeilijke tijden zo’n bijzondere prestatie hebben neergezet, daar ben ik oprecht trots op. Het is mooi om dit met elkaar én voor elkaar te doen”, aldus Bert-Jan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding