Kerstgluurman voor het raam
Kerstgluurman voor het raam

Kerstgluurmannen op de ramen

Algemeen Kerst

Son en Breugel - Buurtvereniging Kanaalstraat organiseert jaarlijks veel activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is alles anders en hebben ze een aantal alternatieve activiteiten bedacht om de verbinding in de buurt te blijven behouden. Zo hebben ze een alternatief gevonden voor het sinterklaasfeest, zwarte pieten zijn de huizen langsgegaan om de kinderen cadeaus te brengen.

Voor de kerst hebben ze iets nieuws bedacht: ieder lid van de buurtvereniging heeft een papier ontvangen met daarop drie ‘kerstgluurmannen’, zowel klein als groot. De bedoeling is dat de leden deze uitknippen, kleuren en versieren. De muts moet een kleur krijgen die de leden zelf ook mogen kiezen. Vervolgens sturen de leden een mail naar de organisatie hoeveel kerstgluurmannen zij hebben opgehangen die van de straat te zien zijn, met daarbij het adres waar ze hangen en welke kleur de muts heeft gekregen.

Vervolgens krijgt ieder lid een mail van de organisatie met daarin paar vragen en opdrachten, zoals hoeveel kerstgluurmannen zijn er verstopt, op welk adres en als opdracht bijvoorbeeld dat ze een selfie moeten maken bij elke kerstman met een rode muts.

De activiteit is voor jong en oud en kan op elk willekeurig moment van de dag gedaan worden. Vanaf donderdag 24 december tot en met 2 januari mogen de leden hun uitkomst/antwoorden opsturen naar de organisatie. Degene die de meeste kerstgluurmannen gevonden heeft en de kleuren per adres goed heeft ingevuld, wint een prijs. Daarnaast is er ook een prijs voor de mooiste selfie te winnen en krijgt degene die de mooiste kerstgluurman heeft gemaakt ook een prijs.