Toon Welten achter de bar in Grand-café Het Raadhuys met De Alpen Zusjes (archieffoto)
Toon Welten achter de bar in Grand-café Het Raadhuys met De Alpen Zusjes (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Walk thru bij ‘Glazen Raadhuys’ gaat niet door

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Het livestream-event met een ‘walk thru’ in het centrum van Son en Breugel bij Grand café Het Raadhuys, dat rond kerst en nieuwjaar zou plaatsvinden, gaat voorlopig de ijskast in. Door de lockdown is het niet mogelijk om de plannen uit te voeren. De driedaagse livestream zonder walk thru gaat wel door op kerstavond en beide kerstdagen.

Redacteur: Emmy Grit

Bedrijfsleider Toon Welten: “We moeten nu pas op de plaats maken. Het idee van ‘Het Glazen (Raad)Huys’, een verwijzing naar het ‘Glazen Huis’ van 3FM Serious Request en de donaties voor het goede doel, komt helaas ook te vervallen. Deze plannen stellen we uit tot na 19 januari, tot een moment wanneer het wel weer kan.” Het vaste team van de livestream van Het Raadhuys en enkele bekendere, lokale artiesten staan tijdens de drie dagen dat de livestreams worden uitgezonden weer klaar voor het publiek.

Muziek
Op 24 december zorgt het lokale talent Geert Verschuren samen met huis-dj Alex Jansen voor de muziek, op eerste kerstdag staan Toon Welten en ‘Roeffie’ Rob Roefs achter de draaitafel en op 26 december zijn de dj’s van ‘Hak op de Tak’ verantwoordelijk voor de muziek. Deze dj’s worden ook wel omschreven als de muzikale (eclectische) blender.

Bezorgservice
Tijdens de livestream kan er door de luisteraars gebruik worden gemaakt van de bezorgservice. “We bezorgen verschillende bier- en wijnpakketten met hapjes, waaronder spareribs, bij onze dorpsgenoten. De kerstman komt deze op de bakfiets rondbrengen”, lacht Toon.

Anders dan anders
Dit jaar worden de feestdagen anders dan voorgaande jaren. Zorg dat je op tijd (vanaf 20.00 uur tot 00.00 uur) inlogt en mis niets van de livestream en de gezelligheid op kerstavond en beide kerstdagen. Klik hier om in te loggen.