Afbeelding
Foto: Hersenstichting

Hersenstichting zoekt collectanten

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De Hersenstichting houdt van 1 februari tot en met 6 februari haar jaarlijkse collecte. Voor de collecte is de Hersenstichting op zoek naar collectanten. De Hersenstichting zet zich in voor mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening zoals beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. 

Er komen per jaar zo’n 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. En er zijn steeds meer aanwijzingen dat het coronavirus hersenschade kan veroorzaken. De Hersenstichting maakt zich dan ook grote zorgen om de gevolgen van COVID-19 op de hersenen.

Daarom is uw hulp tijdens de collecteweek meer dan welkom. U kunt zelf aangeven in welke straat en hoe lang u wilt lopen. Wat u ook doet, u helpt uw medemens ermee. Twee uurtjes collecteren voor al deze mensen: een kleine moeite voor een groot effect. 

U kunt zich opgeven bij de organisator van de collecte: Peter van Ipenburg, via 06-10232476, via het hoofdkantoor van de Hersenstichting in Den Haag, telefoon 070-360 4816 of via www.hersenstichting.nl.