Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Buslijn 22 opgeheven in Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De dienstregeling van het openbaar vervoer van vervoersmaatschappij Hermes (BRAVO) is in Brabant vanaf 3 januari gewijzigd. Er zijn op sommige buslijnen routewijzigingen doorgevoerd en er zijn tijden aangepast. Een andere wijziging is dat sommige buslijnen of delen daarvan opgeheven zijn.

Wijzigingen in Son en Breugel:
Lijn 21 Sterrenbeeldenlaan Breugel via Raadhuisplein Son naar Meubelboulevard Ekkersrijt Son. Op werkdagen in de daluren en op zaterdag en zondag gaat deze buslijn twee keer per uur rijden in plaats van 1 keer per uur. De bus stopt op haltes Sterrenbeeldenlaan, Pallaspad, Doormanlaan, Pieter Brueghelplein, Wilhelminalaan, Raadhuisplein, Kanaalbrug, Ekkersrijt 3300 en Meubelplein Ekkersrijt. In de avonduren en op zondagmorgen rijdt lijn 21 niet meer.

Lijn 22 Son De Gentiaan – Ekkersrijt: Deze lijn wordt opgeheven.

Lijn 260 St. Annaziekenhuis Geldrop via Pieter Brueghelplein en Thorbeckelaan Breugel /17 Septemberplein Son naar Station Best en v.v. Hierop zijn geen wijzigingen.

Klik hier voor de meest actuele reisinformatie

Buurtbussen 
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan de buurtbussen in Zuidoost Brabant pas weer rijden vanaf 18 januari vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.
In de huidige buurtbussen in ZO-Brabant is het reizen met een rolstoel soms wel, soms niet mogelijk. Mensen die dat willen, moeten zich uiterlijk 24 uur van tevoren melden, telefonisch via 040-2358 629 of via www.hermes.nl. Hermes zorgt dan voor een geschikte (aangepaste) buurtbus en getraind personeel. Meer informatie bij het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform via e-mail secretaris@cgplatformsonenbreugel.nl of telefonisch (0499) 479293.

Nieuwe bustarieven
Behalve de gewijzigde dienstregeling zijn ook de tarieven aangepast vanaf 1 januari 2021. Met de Bravo-tarievencheck kun je uitzoeken hoe je het voordeligste reist met deze organisatie. Koop je een kaartje in een Arriva- of Brabo-bus dan is de ritprijs (zonder overstapmogelijkheid) € 4,46; een dalurendagkaart kost € 6,97. Er kan niet contant betaald worden in de bussen.

Arriva rijdt ook door Son en Breugel met de lijnen 154 en 156 van Eindhoven naar ’s Hertogenbosch v.v. en lijn 157 van Eindhoven naar Oss v.v. Op deze lijnen zijn vooralsnog in 2021 geen wijzigingen bekend. Wel kunnen tot en met 15 januari 2021 buslijnen minder vaak rijden in verband met de huidige lockdown. Kijk hier voor de laatste informatie. 

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel