Er wordt in januari gestart met de (ver)bouwwerkzaamheden van de voormalige kerk
Er wordt in januari gestart met de (ver)bouwwerkzaamheden van de voormalige kerk Foto: MooiSonenBreugel

Verkeersmaatregel en parkeren tijdens verbouwing voormalige kerk tot Dorpshuis

Algemeen gemeente

Son en Breugel - In januari start bouwbedrijf Stam en De Koning in opdracht van de gemeente met de (ver)bouwwerkzaamheden aan en rond de voormalige kerk. De parkeervoorziening naast de kerk, gelegen aan de Nieuwstraat, wordt deels als bouwterrein voor deze werkzaamheden gebruikt. Het terrein wordt gebruikt voor opslag van materiaal, keten, kranen, laden en lossen.

Op deze parkeervoorziening zijn daardoor tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Achter de toren zijn enkele parkeerplaatsen extra gerealiseerd en achter de Rabobank waren al eerder extra parkeerplaatsen gemaakt. Hierdoor blijft het verlies van parkeerplaatsen door het bouwterrein op de totale parkeerbalans beperkt. De straat aan de zuidzijde van het Kerkplein wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer (zie plattegrond).

De gemeente en bouwbedrijf Stam en De Koning doen er samen alles aan om overlast door de bouw en het bouwverkeer tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door verkeersbewegingen van het bouwverkeer zoveel mogelijk in verkeersluwe perioden van de dag te laten plaats vinden. Tijdens de bouw komt straks een telefoonnummer van de uitvoerder beschikbaar, zodat omwonenden rechtstreeks contact op kunnen nemen als zij ondanks de maatregelen overlast ervaren.

Het bouwterrein wordt begin januari ingericht, zoals op de plattegrond hieronder is weergegeven. De bouwwerkzaamheden aan de voormalige kerk gaan in totaal ongeveer 16 maanden duren. Omwonenden en winkeliers in het centrum zijn inmiddels via een bewonersbrief geïnformeerd.

Plattegrond van de wijzigingen tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden van de voormalige kerk