Afbeelding

Weet jij al wat je gaat doen?

Algemeen Zorg

Son en Breugel - De eerste uitnodigingen voor het coronavaccin zijn eind vorig jaar nog verstuurd en vanaf maandag 4 januari kon er telefonisch een afspraak gemaakt worden. Rond het middaguur hadden al ongeveer vijfduizend zorgmedewerkers zich aangemeld voor het laten zetten van het vaccin; aan het einde van de dag was dit aantal opgelopen naar ruim 24.000.

Redacteur: Emmy Grit

In eerste instantie was het de bedoeling dat vrijdag 8 januari het eerste vaccin gezet zou worden, maar afgelopen weekend werd bekend dat woensdag 6 januari al de eerste vaccinaties gezet zouden worden. Op deze dag wordt gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Daarnaast hebben ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning een uitnodiging ontvangen. Maar ook de circa 30.000 medewerkers uit de directe COVID-zorg worden in de eerste groep ingedeeld voor vaccinatie. Het gaat daarbij om een selecte groep verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en ambulancemedewerkers. Vaccinatie van deze groep gebeurt in de ziekenhuizen.

Laat jij je vaccineren?
Heb jij al een keuze gemaakt als je een uitnodiging krijgt voor het COVID-19-vaccin? Ben je voor- of tegenstander van de vaccinatie en waarom? De redactie van DeMooiSonenBreugelKrant is benieuwd naar jouw mening. In de krant van 13 januari wordt aandacht hieraan besteed. Stuur jouw antwoord voor zondag 10 januari naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl of geef hier je mening op de poll.